Til hovedinnhold

Blu-ray skyter skikkelig fart

Salget vokser massivt i USA.

iStock/1003637

Spådommer om de fysiske lagringsmedienes død har runget de siste årene, men nå viser fersk statistikk et motsatt tilfelle i forbrukerland nummer én: USA.

Til tross for inntoget til strømmetjenester som Amazon, Vudu og Netflix, går salget av Blu-ray-filmer opp over på den andre siden av Atlanteren. Det kommer fram i en ny rapport fra Digital Entertainment Group (DEG).

Billigere og bedre

DEG melder at Blu-ray-salget økte med ikke ubetydelige 28,5 prosent mellom første kvartal i fjor og i år. Samtidig steg alle former for digital distribusjon med 51 prosent.

Nøyaktig hva grunnen til Blu-ray-oppsvingen er, antyder DEG ikke. Nettsiden Consumer Reports mener likevel at økningen kan tilskrives lavere priser, bredere tilgjengelighet av titler og lanseringen av flere saftige premiumutgivelser og bokser på flere plater.

Skjebneår

Hva tallene her hjemme er på, blir spennende å se. Mellom 2011 og 2012 sank salgstallet på DVD-er og Blu-ray-plater fra 14 millioner til 11,1 millioner. Isolert sett lå salget av Blu-ray på samme nivå begge årene, med to millioner enheter.

Flere analysebyråer og bransjeaktører ser for seg at 2013 blir et skjebneår for de fysiske filmmediene. I år er det nemlig anslått at det digitale filmsalget kan forbigå det fysiske i Norge.

Kjøper du fremdeles Blu-ray-filmer? Diskuter i kommentarfeltet nedenfor!

Kanskje dette vil redde Blu-ray?
Bransjen vurderer 4K-Blu-ray »

(Kilde: Consumer Reports)

annonse