Til hovedinnhold

Har satt rekord med AMDs nye prosessor

Overklokket den nye modellen rekordhøyt.

AMD

Den finske overklokkeren The Stilt har nå greid å overklokke en AMD-prosessor helt opp til 8 GHz, eller 8000,39 MHz for å være nøyaktig. Denne prestasjonen plasserer The Stilt helt på toppen innen overklokking av AMDs A-serie.

Globalt holder overklokkingen til en 58. plass, noe som også er svært imponerende.

Richland-arkitekturen ble lansert litt tidligere i år, under årets Computex-messe i Taiwan. Dette er ment som en budsjettvennlig prosessorserie, men som tydeligvis kan sparke bra fra seg også.

Dobler frekvensen

APU-en som ble brukt var en A10-6800K, som til vanlig opererer på 4,1 GHz. For å lokke villdyret ut av APU-en, justerte The Stilt prosessorspenningen opp til 1,992 volt.

Dette krevde igjen sitt av kjølingen, som for anledningen var flytende nitrogen. Denne kombinasjonen ga en prosessortemperatur på -186°C.

Oppsettet ellers bestod av et hovedkort fra Asus, i form av F2A85-V Pro, samt 4 GB med DDR3-minne. Minnet ble kjørt på 846 MHz, med tilgangstidene 9-11-9-24-2T

Dette er uten tvil gode nyheter for AMD, som tilfeldigvis er veldig godt representert på topplisten innen prosessorfrekvenser. De tre øverste prosessorene er alle AMD FX-8150-prosessorer, der den på toppen greide 8709 MHz i fjor sommer.

(Kilde: Hardware.ifo og HWbot)

annonse