Til hovedinnhold

Facebook åpnet sin egen enorme maskinvare-avdeling

Facebook

Facebook har som kjent for lengst beveget seg inn maskinvare-territoriet, ikke minst med oppkjøpet av Oculus VR. Nå har selskapet opprettet et splitter nytt anlegg spesifikt for utvikling av maskinvareprodukter.

Anlegget har fått det fiffige navnet Area 404 og har en størrelse på litt over 2000 kvadratmeter. Idéen bak anlegget er å samle flere av Facebooks ressurser på samme sted, noe som skal gi høyere effektivitet.

Raskere og bedre maskinvareutvikling

Det nye bygget skal blant annet huse medarbeiderne som jobber med Oculus-relaterte VR-produkter og den såkalte Connectivity Lab, som jobber med dronene som skal gi Internett til resten av verden.

Elektronmikroskop er blant det avanserte utstyret Area 404-anlegget har å by på.
Facebook

Blant utstyret man finner i det nye bygget er CNC-maskiner, CT-skannere, elektronmikroskop og såkalte CMM-maskiner, som brukes til å inspisere prototyper for å sikre at de stemmer med ingeniørenes spesifikasjoner. Mye testutstyr er også på plass.

Facebook skriver at målet med det nye anlegget er å sikre både raskere og mer innovativ maskinvareutvikling, noe som trolig kan tolkes dithen at selskapet planlegger å lansere fysiske produkter med høyere hyppighet fremover.

Mer informasjon finner du hos Facebook, hvor du også kan se flere bilder av det nye anlegget.

Facebook har allerede testet den nye, digre Internett-dronen sin: Det gikk over all forventning »

(Via The Verge)

annonse