For 117 000 kroner kan du få den supersikre Android-mobilen Solarin

Rettet mot de ekstremt kravstore.

Av og til dukker det opp mobiltelefoner som henvender seg spesifikt til dem som ikke har noe imot abnorme innhugg i lommeboken. Nå har en ny slik modell blitt lansert av et nystartet israelsk selskap ved navn Sirin Labs.

Den ferske mobilmodellen heter «Solarin» og har en pris på lettere avskrekkende 14 000 dollar, som tilsvarer cirka 117 000 norske kroner.

Idiotsikker

Det som er spesielt med Solarin er først og fremst det store fokuset på sikkerhet. Mobilen kommer med 256-bit AES-kryptering for meldinger, samtaler og e-post, som enkelt aktiveres ved å trykke på en dedikert «sikkerhetsknapp» på baksiden.

Den kommer også med avanserte sikkerhetsløsninger for håndtering av en lang rekke cyber-trusler relatert til både nettverk, skadevare og maskinvare, utviklet av sikkerhetsselskapet Zimperium. Disse skal visstnok ikke stå i veien for en god brukeropplevelse.

Mobilen har også applikasjoner for låsing, lokalisering og sletting av data ved tyveri eller tap, og kan kryptere alle dataene på mobilen. Når det gjelder spesifikasjoner byr den på en Snapdragon 810-brikke, solide 4 GB minne og 128 GB lagringsplass.

Digert batteri

Skjermen er på 5,5 tommer og har QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Hovedkameraet skilter med meget respektable 24 megapiksler, mens frontkameraet har 8 megapiksler. Mobilen har også fire mikrofoner, tre Hi-Fi-høyttalere og fingeravtrykksensor.

Batteriet er imponerende 4040 mAh, som produsenten sier holder til opptil 31 timer med tale og to uker i stand-by-modus. Ikke minst kommer mobilen i en titan-innpakning og Gorilla Glass 4-glass. Flere detaljer kan du lese på produktsiden, som for øvrig er ganske så forseggjort.

Ute etter en mer «normal» mobil? Huawei har nylig sluppet en ny modell »

(Via Engadget)

Les også
Ring, lås eller slett mobilen din direkte fra Google
Les også
Lenovos nye mobil-flaggskip har 6 GB minne
annonse