Tek.no

Nyhet

Lei av treg nyhetsstrøm på Facebook? Nå kommer løsningen

10 FACE/Shutterstock.com
8 Okt 2015 06:00

Facebook har allerede gjort flere fremstøt for å sikre en tilstrekkelig opplevelse på svakere nettlinjer og maskinvare, og nå kommer enda et. I en pressemelding kunngjør selskapet at de har gjort den mye brukte nyhetsstrømmen på Facebook mye mer lettdrevet.

Det Facebook mer konkret har gjort er å utvikle en mer avansert teknologi for å skille mellom ulike typer Internett-forbindelser for å tilpasse visningen av nyhetsstrøm-innholdet deretter. Selskapet har kalt teknologien «Network Connection Class», og bygget den med åpen kildekode som er tilgjengelig på nettet.

Starter innlastingen mens man leser

Ifølge Facebook sørger den nye teknologien blant annet for å laste inn flere nyheter og bilder mens man leser innlegg, dersom man sitter på en treg linje, slik at disse er klare for lesning innen man er ferdig.

I tillegg skal den nye oppdateringen prioritere å laste ferdig innlegget du er i ferd med å lese, dersom innlastingen av dette går tregt, og da heller nedprioritere nyhetene under. På den måten skal du altså kunne laste inn for eksempel bilder så raskt som mulig før man blar videre nedover.

Facebook har også begynt å bruke en ny løsning for visning av bilder i nyhetsstrømmen, som innebærer at bildene vil bli vist i lavere kvalitet mens de ennå lastes inn, slik at brukeren får sett litt av bildet i stedet for ingenting. Dette er visstnok en funksjon som ble rullet ut iOS-versjonen av appen for en stund siden, men som nå også er kommet til Android-utgaven.

Viser tidligere innlastede innlegg

For de tilfellene hvor man ikke får lastet inn nyhetsstrømmen i det hele tatt på grunn av ekstra svak eller ikke-eksisterende linje, har Facebook også lagt til en funksjon som innebærer at nyhetsstrømmen vil vise innlegg som ble lastet inn tidligere, men som du ikke nødvendigvis leste.

Dermed kan du altså lese disse til du kommer deg på nett igjen. Ifølge Facebook er den nye oppdateringen primært rettet mot innbyggere i land med dårlig utbygget infrastruktur, og er nok noe mindre relevant for vestlige forbrukere, som stort sett sitter på brukbare linjer.

Facebook får stadig nye funksjoner: Nå har tjenesten fått animerte profilbilder »

(Via Reuters, The Next Web)

Les også
Sjekk Facebooken din - nå dukker innleggene til venner og familie høyere opp enn tidligere
Les også
Facebook får animerte profilbilder
Les også
Facebook lager misliker-knapp
Les også
Slik velger du hvem som arver Facebook-kontoen din når du dør
annonse