Til hovedinnhold

Google stopper automatisk avspilling av Flash-innhold med Chrome

Settes ut i live den 1. september.

Foto: Shutterstock | Montasje: Tek.no

Flash er et format som på både godt og vondt har preget vår hverdag bak PC-en i flere år. Nå begynner imidlertid Google å gå lei av dette formatet og den 1. september stoppes automatisk avspilling av Flash-innhold, melder selskapet.

Søkegigaten skal nå gjøre sitt for å sette en stopper for denne funksjonen i sin nettleser Chrome. Dette er et skritt i planen som selskapet la tidligere i år, der hovedfokuset er å øke ytelse og batterigjerrighet i sin nettleser.

En batterityv

En av grunnene til at Google nå vil sette en stopper for automatisk avspilling av Flash-innhold er at de mener formatet forsyner seg godt av batteritiden når du bruker for eksempel en bærbar datamaskin.

Ved å skur av automatisk avspilling vil altså Google gjøre batteritrekket bedre. Likevel er ikke funksjonen tatt helt vekk. Du kan gå inn via innstillinger i nettleseren for å endre tilbake slik at innholdet spilles av automatisk igjen.

Et av flere smutthull for kriminelle

Nettstedet Computerworld peker også på at en annen grunn til at Google vil gradvis vekk fra Flash, er sårbarheten formatet har når det gjelder kriminelle aktiviteter.

Det er nemlig ikke ukjent at Flash ikke er helt vanntett, og over flere år har vært noe personer med uærlige hensikter har likt å utnytte. Dog har Adobe tettet en rekke av sårbarhetene.

Har du lyst å fjerne Flash?
Her er en guide om hvordan du går frem »

(Kilde: Google, Computerworld)

Mer om
annonse