Tek.no

Nyhet

Denne smartklokken kan du sette sammen selv

«Blocks» er verdens første modulære smartklokke – søker nå folkefinansiering.

Blocks/YouTube
9 Okt 2015 09:33

Vi har allerede sett modulære konsepter innen mobiltelefoner, og nå har fenomenet også nådd smartklokkene. «Blocks» er nemlig navnet på det som skal være verdens aller første modulære smartklokke som du kan sette sammen selv.

Klokken er ennå ikke i salg, men skal legges ut på det populære finansieringsnettstedet Kickstarter den 13. oktober.

Blocks består av en hovedenhet, selve klokkehuset, som kan kombineres med en rekke ulike moduler som gir klokken forskjellige egenskaper, alt etter egne preferanser og hva man ønsker å bruke klokken til.

Planen er å gi klokken et hav av ulike moduler. Foto: Blocks/YouTube

Åpen plattform

Modulene kommer i form av «ledd» i reimen som festes til klokkehuset og inneholder altså sin egne, unike funksjoner. Dette kan for eksempel være treningsrelaterte moduler som pulsmåler og sensor for måling av oksygennivå i blodet.

Blant de mange andre mulige modulene som produsenten ramser opp er fingeravtrykkavlesning, NFC-moduler for kontaktløs betaling, kamera, lagring, bevegelsessensor, ekstra batteri og GPS.

På denne måten er meningen altså at man kan tilpasse klokken nøyaktig til hvilke behov brukeren har. Klokken baserer seg attpåtil på en åpen plattform, som skal legge til rette for at utviklere selv kan finne opp nye moduler og gi klokken endeløse bruksområder.

Kompatibel med alle plattformer

Nettstedet Liliputing snakket med utviklerne av konseptet og kan avsløre at hovedmodulen, altså selve klokkehuset, vil by på en Snapdragon 400-prosessor, Bluetooth, Wi-Fi, bevegelsessensor og en mikrofon for stemmegjenkjenning. Operativsystemet skal være basert på Android Lollipop, men det er ikke en Android Wear-klokke.

Blocks skal være kompatibel med både Android- og iOS-baserte mobiltelefoner, og Windows Phone-støtte skal også komme på plass etter hvert. Den skal altså legges ut på Kickstarter den 13. oktober, og planen er å starte salget syv måneder senere. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også video under.

Vil du heller ha en «eksklusiv» smartklokke? Sveitsiske Tag Heuers nye modelle er ett rundt hjørnet – men blir ganske dyr »

Les også
Dette er verdens første modulære smartklokke – og nå kan du forhåndsbestille den
Les også
Tag Heuers luksus-smartklokke skal få Apple Watch til å se billig ut
Les også
Tag Heuers luksus-smartklokke er rett rundt hjørnet
Les også
Huawei har endelig lansert sin stilfulle smartklokke
Les også
Asus' lekre smartklokke er rett rundt hjørnet
Les også
Sony lanserer lekker smartklokke som ligner på en vanlig klokke
annonse

Les også