Til hovedinnhold

Dette er et timelapse-kamera du kan lage selv – og ha på deg

Adafruit har laget et fiffig «gjør det selv»-kamera med Raspberry Pi.

At de små Raspberry Pi-kortene kan brukes til så mangt er en kjent sak, og nå har også en maskinvareprodusent funnet en ny måte å benytte knøttemaskinen på. Selskapet Adafruit, kjent for sine Arduino-kort, har nemlig laget et fiffig kamera med Pi. Det melder The Inquirer.

Kameraet, som beskrives i detalj på Adafruits egne hjemmesider, er laget ved hjelp av miniversjonen av knøttemaskinen, Raspberry Pi Zero, og er altså et «gjør det selv»-prosjekt som kanskje kunne være interessant å prøve seg på.

Timelapse-kamera

Det spesielle med kameraet er at det er laget spesifikt for å ta bilder automatisk med bestemte intervaller, nærmere bestemt med 15 sekunders mellomrom og med en oppløsning på 1280 x 720 piksler.

Dette er alle delene man trenger.

Dermed er poenget at det kan surre og gå gjennom dagen, for deretter å kunne sette sammen en såkalte timelapse-animasjon av dagen din. Til slikt bruk kan man for eksempel henge kameraet rundt halsen.

3D-skrevet

I tillegg til et Raspberry Pi Zero-kort består kameraet blant annet av en tilhørende Raspberry Pi-kameramodul, et lithium-ion-batteri på 500 mAh som Adafruit sier holder kameraet i gang i cirka to timer, og et mikro-SD-kort til å lagre bildene.

Selve innpakningen er 3D-skrevet, og Adafruit har lagt ut de nødvendige filene man trenger for å skrive ut dekselet hjemme. Programvaren kan også lastes ned hos Adafruit og tar 373 MB. Om du har lyst til å prøve deg finner du alle instrukser og deler på prosjektets hjemmeside, og se også video under.

Raspberry Pi har nå fått et nytt kabinett: Selskapet bak medieappen Kodi står bak det nye produktet »

annonse