Til hovedinnhold

Smarttelefoner truer bedriftene

Stadig flere bytter ut mobiltelefonen med en smarttelefon som kan brukes til mye mer enn kun å ringe og sende meldinger med. Også store bedrifter bytter ut sine tjenestetelefoner med smarttelefoner som kan synkroniseres med både exchange-servere og andre jobbrelaterte nettverk i tillegg til å koble seg til internett.

Og selv om det kan gjøre jobbhverdagen enklere for den ansatte, kan bedriftene havne i trøbbel. Sikkerhetstrøbbel.

1,2 milliarder
Ifølge eksperter fra Symantec er den største sikkerhetsrisikoen det kommende året nettopp smarttelefoner.

– Vi ser flere kritiske trender som vil påvirke hvordan vi tenker IT-sikkerhet og datalagring neste år. Sikkerhet for smarttelefoner og andre mobilenheter, sikkerhet i sosiale medier og en eksplosjonsartet økning i lagrete data blir noen av de viktigste IT-problemene i 2011, sier direktør Steve Morton i Symantec.

Analysefirmaet Gartner og IDC har estimert at ved utgangen av 2010 vil salget av nye mobile enheter ha økt med 55 prosent, og Gartner tror formidable 1,2 milliarder mobilbrukere vil ha nettilgang gjennom mobilen.

Facebook og Twitter-utfordring
Tidligere har datakriminelle vist lite interesse for mobile enheter, men disse er nå så sofistikerte og samtidig på et så lite antall plattformer er det umulig å unngå angrep mot mobilenheter i 2011, mener Symantec.

– IT-budsjettene stagnerer og kuttes stadig, derfor er det ekstremt viktig at organisasjoner får mer ut av IT-investeringene sine. Ved å forstå utfordringene og truslene de står ovenfor kan organisasjonene planlegge og implementere strategiske initiativer som mobilsikkerhet og kryptering, sier Morton.

Bruken av sosiale medier som Facebook har også skutt i været, og bedrifter benytter i økende grad slike medier for å bedre kommunikasjonen og øke produktiviteten internt i organisasjonen. Symantec spår at det å beskytte og håndtere slike ikke-standardiserte applikasjonene, også blir en av de største utfordringene for bedriftene i året som kommer. (ANB)

Mer om
annonse