Nyhet

Sony velger norsk nettleser

Det har nylig blitt gjort kjent at den japanske giganten innen forbrukerelektronikk – Sony – har inngått en samarbeidsavtale med det norske programvareselskapet Opera, som er best kjent for sin nettleser med samme navn.

Sonys kommende produkter innen TV-apparater og Blu-ray-spillere skal dukke opp med en nettleser levert av Opera, og disse enhetene er ventet å bli lansert fra og med vårparten av 2011. Ingen av aktørene har informert om hvorvidt Operas nettleser vil bli gjort tilgjengelig på Sonys allerede eksisterende produkter med Internett-tilkobling.

Ikke støtte for Flash?

Selv om Opera er en nettleser som henger med i tiden og vil støtte den kommende HTML5-standarden, er det likevel ikke sikkert at dette samarbeidet vil bli optimalt for forbrukerne. Under CES 2011 ga Sony uttrykk for at den versjonen av nettleseren som vil dukke opp i TV-ene og Blu-ray-spillerne ikke vil støtte blant annet "embedded video".

Dette er mest sannsynlig en henvisning til Adobes Flash-teknologi, som for eksempel nettsider som YouTube benytter seg av. Kort og godt betyr dette at Sonys kommende TV-er ikke vil kunne vise videoer og annet innhold på mange nettsider, noe som kan vise seg å bli problematisk.

(Kilde: Reghardware)

Les også
Firefox forbi IE
Les også
Opera Mini brukes av 66 millioner
annonse