Tek.no

Nyhet

Bang & Olufsen slipper eksklusiv mega-3D-TV

22 Apr 2011 06:00

Danske Bang & Olufsen er kjent for sine smått eksklusive og designmessig nyskapende produkter rettet mot dem som ønsker å skille seg litt ut. Nå lanserer selskapet sin aller første 3D-TV, og heller ikke denne blir nok et produkt for de store massene.

High-end-vidunder

Modellen er den seneste i BeoVision 4-serien og er en plasma-TV på intet mindre enn 85 tommer, noe som burde være tilstrekkelig for de fleste. TV-en får full HD-oppløsning og har altså støtte for stereoskopisk 3D via medfølgende lukkerbriller.

Ikke uventet har 85-tommeren mye bildeforbedringsteknologi å by på, blant annet anti-refleksjonsbelegg og en funksjon som automatisk regulerer lysstyrken og gjør TV-en velegnet også i lyse omgivelser.

Bang & Olufsen har også implementert sin egenutviklede Automatic Colour Management-teknologi i TV-en. Dette er en løsning som skal kompensere for slitasjen på fosforbelegget i plasma-panelet som fører til dårligere fargegjengivelse over tid.

Teknikken går ut på at et lite kamera på innsiden av TV-en analyserer og justerer fargesammensetningen for optimal fargegjengivelse. Funksjonen aktiveres automatisk etter 120 timer, men kan også startes manuelt.

Motorisert

TV-en kommer i tillegg med et motorisert stativ som løfter TV-en til den optimale posisjonen når den slås på samtidig som den integrerte BeoLab 10-høyttaleren skyves frem på undersiden. Stativet kan også både snu og tilte TV-en, og når apparatet slås av senkes skjermen ned til noen centimeter over gulvet.

Om du ønsker å gå til anskaffelse av herligheten må du forberede deg på et lite innhugg på bankkontoen. 85-tommeren med det motoriserte stativet vil ha en pris på lettere avkrekkende 70.000 Euro, altså over 540.000 kroner. Men fortvil ikke, TV-en kan nemlig også festes på vegg og vil da "bare" koste rundt 51.000 Euro, eller cirka 400.000 kroner.

(Kilde: FlatpanelsHD, pressemelding)

Les også
B&O BeoPlay V1: Bang & Olufsen er tilbake
Les også
Her er Bang & Olufsens folke-TV
Les også
B&O lanserer 65 tommers plasma-TV
Les også
Sommerens mest populære TV-er
Les også
Sony KDL-40EX720
Les også
Samsung UE55D8005
Les også
Hva med TV til én million?
Les også
Verdens største 3D-LCD-TV
Les også
Finn riktig TV med iPhone
Les også
Her er Viasats nye opptaker
Les også
Lager display av 156 skjermer
Les også
Flere får se YouTube på TV
Les også
Panasonic TX-P50G30: Panasonic TX-P50G30
Les også
Sharp slipper LCD-beist
Les også
Nå kommer gjennomsiktige skjermer
annonse