Tek.no

Nyhet

Wii U får regionlås

Du kan bare glemme å importere japanske spill.

Joachim Froholt
24 Sept 2012 13:48

Mens grensene mellom land og regioner gradvis brytes ned i verden forøvrig, blir spillenes verden stadig mer oppdelt. Derfor er det nok få som lar seg overraske over at Wii U får en regionsperre som betyr at du ikke uten videre kan spille japanske og amerikanske spilll på din europeiske modell.

Nyheten stammer fra det japanske spillbladet Famitsu, via IGN. Dette oversatte sitatet fra Famitsu er ikke til å misforstå:

— Det som kan spilles på Wii U begrenses av en regionlås. Programvare som ikke har blitt solgt i samme region kan ikke spilles.

Nintendo har regionlåst systemene sine helt siden debutkonsollen Nintendo Entertainment System, men noen av plattformene deres har ikke vært låst på denne måten. Nintendo DS var for eksempel sonefri, noe som førte til at mange europeiske spillere lot seg friste til å importere japanske snadderspill som ikke ble lansert i Europa.

Wii U lanseres i Europa den 30. november i år. Systemet vil selges forskjellige pakker, en «basic»-pakke og en «premium»-pakke. Grunnpakken har 8 gigabyte med lagringsplass, mens premiumpakken skilter med 32 gigabyte, samt en kopi av minispillsamlingen Nintendoland.

Les også: Vi har prøvd Wii U
Les også: Gratis nettspilling på Wii U

Les også
Wii U kan forandre spillbransjen
Les også
Nintendo slipper Wii Mini
Les også
Sniktitt: Hitman: Absolution
Les også
Åtte av ti barn spiller dataspill ukentlig
Les også
Norsk Wii U-dato avduket
Les også
Vi har prøvd Wii U: Vi har prøvd Wii U
Les også
– Wii U er slappere enn Xbox 360 og PS3
annonse

Les også