Nyhet

Norske reMarkable 2 blir flere måneder forsinket

Coronaviruset gir rundt ti ukers forsinkelse på leveringen av reMarkable 2.

Oppfølgeren til den norske lese- og skrivebrett-suksessen reMarkable ble lansert i mars, rundt to og et halvt år etter at førsteutgaven traff markedet.

Opprinnelig var planen å starte leveranser til forhåndsbestillerne omtrent i disse dager, men som med så mange andre har reMarkable-gjengen måttet innse at denne datoen må utsettes som følge av coronaviruset.

– Corona har i hovedsak påvirket oss på den måten at det har tatt lenger tid å kvalitetssikre hvert steg frem til produksjon, noe som har medført en forsinkelse. Vi estimerer nå cirka 10 ukers utsatt levering for de første produksjonsbatchene med forhåndsbestillinger. Påfølgende kunder vil oppleve mindre forsinkelser ettersom produksjonen øker, sier kommunikasjonssjef Henrik Gustav Faller i reMarkable til Tek.no.

Dyttet til august

Nå anslår selskapet at den første bolken med forhåndsbestillere vil motta produktet sitt i slutten av august. Deretter følger bolk to i slutten av september, og så bolk tre til sju i løpet av oktober. Bolk åtte er fortsatt i det blå, og står som «to be announced» på nettsiden.

– For å akselerere produksjonen av reMarkable 2 har vi investert i en rekke tiltak, inkludert ekstra produksjonskapasitet. Vi har kontaktet kunder som er berørt av dette, og har blitt møtt med stor forståelse. Det gjør at forsinkelsen får svært liten påvirkning på selskapet. Når det er sagt, så jobber vi for å sørge for at kundene får levert produktet de har kjøpt så fort som mulig, sier Faller.

Tynnere og med bedre batteri

Blant nyhetene med reMarkable 2 er at brettet er blitt tynnere enn før, og ikke minst skal forsinkelsen i skjermen når du skriver ha blitt redusert betraktelig - fra 55 millisekunder på den første utgaven til 21 millisekunder nå. Vekten er imidlertid noe økt, fra 350 til 405 gram.

Ellers er skjermstørrelsen på 10,3 tommer og oppløsningen på 1872 x 1404 piksler godt kjent fra dagens utgave, men batterilevetiden skal være omtrent tre ganger så lang som på førsteutgaven - rundt to uker med vanlig bruk, ifølge reMarkable.

Konkurrent: Onyx Book Note2.

Prisen er satt til 399 dollar eller snaue 4.000 kroner.

I fjor høst opplyste for øvrig reMarkable at de hadde solgt over 100.000 skrivebrett, til en verdi på over 60 millioner dollar - drøye 570 millioner norske kroner.

Konkurrentene er det få og langt mellom. Sony har hatt en såkalt Digital Paper Tablet, og Onyx har et lese- og skrivebrett kalt Boox Note 2 som føres i en del norske butikker. Det koster rundt 6.500 kroner.

annonse