Tek.no

Nyhet

Apple bekrefter høyttalerfeil i nyeste MacBook Pro 16"

Sier det kan fikses med programvareoppdatering.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
9 Des 2019 09:40

Apple slapp nylig en splitter ny MacBook Pro, med en diger skjerm og et nydelig tastatur. Vi ble så imponerte av den at vi klasket til med et anbefalt-stempel og 9,5/10 på karakterskalaen.

Men ikke alt er fryd og gammen med den nye bærbare maskinen til Apple. En rekke brukere skal ha opplevd å høre smell fra høyttalerne idet de pauser musikk eller lydavspilling.

Les også
MacBook Pro 16 (Sen 2019): MacBook Pro er tilbake, større og mektigere enn noen gang

Bekrefter feil i internt dokument

Nå skriver nettstedet MacRumors at Apple har bekreftet feilen. Ikke direkte overfor mediene, men i form av et internt dokument de har sendt ut til Apple-autoriserte verksteder.

Der beskriver de feilen og sier brukere som klager på feilen ikke skal få utdelt en ny maskin, ettersom feilen skal fikses i en programvareoppdatering. Slik lyder det interne dokumentet:

«Hvis en kunde hører en «poppelyd» når avspillingen stoppes på MacBook Pro (16-tommers, 2019):

Når man bruker Final Cut Pro X, Logic Pro X, QuickTime Player, Music, Movies eller andre programmer for å spille av lyd, kan det hende at brukere hører en poppelyd komme fra høyttalerne etter at avspillingen er avsluttet. Apple undersøker saken. En løsning er planlagt i fremtidige programvareoppdateringer. Ikke sett opp service eller bytt ut brukerens datamaskin, da dette er et programvarerelatert problem.»

Usikker når fiksen kommer

I tillegg til programmene som nevnes av Apple skal brukere også ha rapportert lydproblemer med YouTube, SoundCloud, Safari og Chrome.

Vi opplevde ingen slike feil med vårt testeksemplar, så dette er ikke noe som rammer alle maskiner.

Ettersom Apple bare skriver «fremtidige programvareoppdateringer» er det ikke sikkert nøyaktig når feilen vil bli fikset.

annonse