Tek.no

Nyhet

Nå blir Youtube-forsiden ny

Fokuserer på færre videoer og større forhåndsvisninger

Anders Brattensborg Smedsrud

Det er ikke lenge siden Youtube tok grep for å gjøre anbefalingene du møter mer relevant for deg når du er innlogget. Nå har nettstedet fulgt opp dette ved å rulle ut en stor designoverhaling. I praksis sørger denne for å fjerne deler av innholdet som du hittil har sett fra forsiden når du besøkte nettstedet fra en datamaskin.

Årsaken er ifølge Youtube-eier Google at de vil gi videoene de har plukket ut for deg mer plass.

Dette gjør det også lettere å se forhåndsvisninger når du holder musepekeren over en video, og dessuten støtter det nye designet litt lengre videobeskrivelser, noe som kan være nyttig for å ta en avgjørelse på om du faktisk vil se en video eller ikke.

Før og etter: forhåndsvisningene blir større og utvalget mindre fra forsiden.
Youtube

Fokus på deg, og ikke «fremhevede videoer»

Youtube melder at de vil bruke mindre forsideplass på såkalte fremhevede videoer, og at egne seksjoner – som for musikk og nyheter – ikke lenger vil vises som noe av det første du ser når du besøker forsiden.

I tillegg gjør det nye designet det enklere å legge til videoer i videokøen uten å avbryte en du allerede ser på.

Det blir lettere å velge videoer du vil se senere uten å avbryte en avspilling.
Youtube

Blokker hele kanaler

Selv om Youtube skal ha gjort algoritmen som anbefaler deg innhold smartere, forstår de at de aldri kan treffe helt blink med alt du serveres. Nettopp derfor blir det også mye lettere for deg å ta grep om du ser noe du ikke liker.

Med et nytt verktøy kan nemlig datamaskinbrukere endelig gjøre det mobilbrukere har kunnet i mange måneder allerede: altså blokkere hele kanaler fra å vise videoer i anbefalingene dine. For alltid.

Noen kanaler vil du helst ikke se i det hele tatt. Nå kan de bannlyses med to klikk.
Youtube

Dette skiller seg fra dagens «ikke interessert»- valg, som kun lar deg fortelle Youtube om enkeltvideoer du ikke likte.

Det nye «Ikke anbefal kanal»-valget er tilgjengelig fra menyen med tre prikker-symbolet på smarttelefoner, mens det kommer til datamaskiner litt senere.

Om de store forhåndsvisningene ser kjent ut for deg er det kanskje ikke så rart. Youtube har nemlig testet det nye designet på flere brukere siden august, men nå rulles det altså ut for alle.

Les også
Nattmodus eller ikke? Batteritest viste enorm forskjell
annonse

Les også