Til hovedinnhold

Apple TV+ lanseres fredag – vil ta opp kampen med Netflix

I årevis har Apple planlagt film- og serietjenesten Apple TV+. Nå er den her.

PRESENTASJON: Visepresident i Apple, Peter Stern, viser frem hvordan Apple TV Plus blir under Steve Jobs Theater i mars.

Fredag kveld åpner Apple dørene for strømmetjenesten Apple TV+. Målet er å konkurrere med Netflix, HBO og Amazon om markedsandeler i billionindustrien som omhandler digital TV og video.

Prisen for norske brukere er 59 kroner i måneden.

Det er langt under konkurrentene hva pris angår. Mens et enkeltabonnement hos Netflix koster 89 kroner, koster det samme 109 kroner for HBO Nordic.

Les også
Apple TV+ kommer 1. november og koster 59 kroner måneden

Det kan imidlertid koste mer dersom du ønsker å kunne strømme på flere skjermer samtidig. For fire skjermer og 4K-oppløsning koster det 139 kroner å abonnere på Netflix.

Hos Apple+ kan hele seks personer se på samtidig med én profil.

En direkte sammenligning er imidlertid urettferdig, da konkurrentene per dags dato har langt bredere utvalg av filmer og serier. Når Apple TV+ åpner er det bare ni egenproduserte serier tilgjengelig, men selskapet bedyrer at det bør være noe for enhver smak.

Kan ta igjen Netflix på rekordtid

Selv om Apple blir en nykommer på strømmemarkedet, kan de ta en sterk posisjon på kort tid.

Apple har nemlig annonsert at «alle som kjøper en iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch eller Mac får Apple TV+ gratis i ett år».

Med tanke på at Apple anslås å selge nærmere 300 millioner enheter i året som kommer, vil det være mange potensielle nye strømmekunder.

Ifølge en større utregning Forbes har gjennomført kommer dette til å sørge for at Apple blir den nest største aktøren på markedet, kun slått av Netflix, innen kort tid.

Les også
Oppdaget hemmelig kontakt i Apple TV
annonse