Tek.no

Nyhet

Sporer barnas mobil

15 Aug 2005 16:49
annonse

Alle foreldre opplever fra tid til annen bekymring for hva barna finner på når de ikke er hjemme.

Til tross for at de fleste barn nå er utstyrt med en egen mobiltelefon, får ikke alle foreldrene ro i sjelen når de ikke ser hvor barna oppholder seg.

For de som ønsker ekstra kontroll på ungene, finnes Seek & Find. Denne teknologien lar deg overvåke bevegelsene til ditt barns mobiltelefon direkte fra pc-en.

Seek & Find, som er utviklet av selskapet Bell Canada, er basert på GPS-teknologi. Signalene fra mobiltelefonen legges inn på en nettside, som oppdateres kontinuerlig. Det eneste som kreves er at mobiltelefonen er slått på.

I tillegg til å gi en oversikt over hvor mobiltelefonen befinner seg, kan systemet stilles inn til å gi beskjed når mobiltelefonen befinner seg i et spesifikt område.

annonse

Barna vil imidlertid ikke bli overvåket uten at de selv vet om det. Alle mobiltelefoner som søkes vil få en tekstmelding tilsendt med informasjon om dette. I tillegg må begge parter signere en avtale som bevis på at de godkjenner overvåkningen.

Kan finne kidnappede
En tjeneste som dette er ikke bare nyttig i foreldre-barn-situasjoner. I arbeidssituasjoner hvor de ansatte beveger seg mye, vil en teknologi som dette spare både tid og penger ved at man hele tiden må melde fra hvor man er.

Mulighetene for å finne igjen stjålne mobiltelefoner kan også økes betraktelig. Hvis noen skulle bli kidnappet eller forsvinne, kan Seek & Find være til uvurderlig hjelp for letemannskaper og myndigheter.

(Kilde: Computerworld, Bell Canada)

Les også
Passer på over GPRS
Les også
Overvåking med blåtann
Les også
Finn barna med Wi-Fi
annonse

Les også