Tek.no

Nyhet

Nye november-modeller

5 Nov 2005 09:13

Innledning og Xcute DV2

Vi er nå i november måned, og vinteren nærmer seg fortere enn det mange setter pris på. Foran oss ligger nå fire måneder med stummende mørke, regn og kulde, og de av oss som tar dette til etteretning flykter enten sørover eller stenger seg inne med en varm kopp kakao og en god bok.

På mobilfronten er situasjonen derimot en helt annen. Vi står nå foran mobilbransjens store høytid med flere modeller i butikkhyllene enn noengang ellers på året. Mens de fleste av oss forbinder tiden frem mot juleaften med julemusikk og selvransakelse, er definisjonen av jul for Nokia og kompani lyden av klingende kassapparat.

Denne måneden er det LG som tar kaken. I forkant av svineribben har produsenten planlagt å få ut fem nye modeller før julehandelen starter for alvor. Og LG er ikke alene. Produsentene står nærmest i kø for å slippe modeller ut på markedet, og frem mot juleaften er det ikke utenkelig at vi får stiftet bekjentskap med over tyve nye telefoner.

Ironien i dette blir at det er de mørkeste månedene som er mobilbransjens beste. Så om lommeboken ikke skulle strekke til en fluktreise ut av landet, så har ihvertfall mobilprodusentene mer enn nok av små gleder på lager. Og undertegnede? Nei, han flykter til Sørøst-Asia og dukker ikke opp igjen før utpå nyåret.

Xcute DV2 - Kineserne tar kommandoen
Etter å ha testet Xcute DV1 tidligere i høst, er det ikke tvil om at Xcute er en konkurransedyktig aktør med seriøse modeller. Nå har produsenten modell nummer to klar for butikkene, og denne gang er det no more Mr. Nice Guy. Seks megapikslers kamera burde få de fleste etablerte mobilprodusenter her til lands til å slite med nattesøvnen.

Med seks megapiksler på innerlommen burde selv seriøse fotoentusiaster vurdere å skifte ut telefonen. Oppløsningen tilsvarer 60 ganger den man får med Sony Ericssons T610 og tre ganger den man får med markedets hittil nest beste kameratelefon, Sony Ericsson K750i.

DV2 åpner helt nye muligheter som tidligere har vært utelukket med kameratelefoner. Med en oppløsning på seks megapiksler skulle man i teorien kunne la kompaktkameraet ligge igjen hjemme når man drar til Gran Canaria eller Hemsedal.

Da vi testet DV1 oppdaget vi at den hadde et vell av innstillingsmuligheter. Vi får opplyst av Jens Nymoen i Scanford Agentur, distributør av Xcute i Norge, at kameraoppsettet vil være helt likt, med enkelte oppgraderinger. Dermed vil DV2 ha langt fler fotomuligheter enn andre profilerte kameratelefoner.

I tillegg vil DV2 også kunne ta opp video i VGA-oppløsning, likt DV1. Med en bildefrekvens på 30 bilder i sekundet vil DV2 kunne ta videoklipp på nivå med de billigste DV-kameraene. Forskjellen er at DV2 er adskillig mindre enn de fleste videokamera og dermed er en mer hendig løsning.

Foruten det forbedrede kameraet er det ikke mange forskjelle mellom DV1 og DV2. Den nye modellen skal ha spill, noe vi savnet på DV1, og enkelte forbedringer i menysystemet og design.

Ellers er DV2 en eksakt kopi av forgjengeren. Begge telefonene har en indre skjermoppløsning på 640 x 240 punkter med en fargedybde på 16,7 millioner farger. DV2 har også en MP3-spiller og plass til minnekort av typen minSD, og støtte for MMS og GPRS er selvfølgelig på plass.

Xcute har dessverre ikke fått gjort noe med de funksjonene vi savnet da vi testet DV1. Telefonen har nemlig verken blåtann, infrarød, EDGE eller radio.

DV2 vil være hakket dyrere enn forgjengeren og vil trolig koste litt over 4000 kroner uten subsidiering. Modellen er ventet i dagene etter 20. november. Du finner mer informasjon om DV2 i vår nyhet 'Mobilinvasjon fra Taiwan' og '6 megapiksler til jul'. Du kan også lese testen vår av Xcute DV1.

Loading

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading