Tek.no

Nyhet

Mobiler blir kioskvare

11 Okt 2005 16:11
annonse

Vi kjøper stadig flere mobiltelefoner, og Norge er ett av de landene i verden som allerede har nådd en mobiltetthet på 100%. Det vil si at det finnes minst like mange mobiltelefoner som mennesker her i landet.

Denne uken ble det klart at Reitan Servicehandel kjøper opp en av Norges største butikkjeder innen elektronisk underholdning, nemlig Spaceworld. Spaceworld har 43 butikker rundt om kring i Norge, hvor de selger alt fra mobiltelefoner og MP3-spillere til spillkonsoller og PC-deler.

Under Reitan Servicehandel ligger også kioskkjedene Narvesen og 7-Eleven, som til sammen teller 1400 i Norge, Sverige, Danmark og Latvia.

- Kjøpet av Spaceworld gir oss en unik salgskanal for forbrukerelektronikk. Videre overtar vi 43 meget sentrale beliggenheter. Oppkjøpet gir oss mulighet til å optimalisere vår butikkmiks, samt gjennomføre kampanjer innen forbrukerelektronikk i våre øvrige kjeder, sier daglig leder Kjell Magnus Reitan i Reitan Servicehandel, i en pressemelding.

Planen er at Narvesen- og 7-Eleven-kioskene skal få egne vegger dedikert til salg av Spaceworlds varer.

annonse

Administrerende direktør i Spaceworld, Ole Henrik Skirstad, er også fornøyd med kjøpet, og mener det kan styrke Spaceworlds posisjon i markedet:

- Vi forventer tøffere konkurranse i årene som kommer, og ser at Reitangruppen har de nødvendige finansielle muskler til å videreutvikle Spaceworlds posisjon i markedet. Endelig får de etablerte elektronikkjedene noe å bryne seg på. Dette gleder vi oss til å bli med på, sier han i en pressemelding.

Reitan uttaler til Digi.no at Rema-butikkene også kan være aktuelle som salgskanal med tiden. I følge Dagbladet regner Reitan Servicehandel med en samlet årlig omsetning på omtrent 4,6 milliarder kroner etter kjøpet av Spaceworld.

(Kilder: Digi, DN, Dagbladet)

Les også
Nå kommer i-Mate til norske butikker
Les også
Håver inn millioner
Les også
Vil ha TV-lisens på mobil
annonse

Les også