Tek.no

Nyhet

Tar i bruk LED-baklys

30 Sept 2009 09:21

Eizo lanserer nå sin grønneste skjerm per dags dato. 23-tommeren Flexscan EV2313W tar i bruk LED som bakgrunnsbelysning, noe som fører til et effektforbruk på 16 watt under vanlig bruk. Dette skal være en reduksjon på 60 prosent i forhold til 22-tommere fra Eizo som benytter CCFL-belysning.

Skjermen skal ifølge Eizo være beregnet for privat og offentlig administrasjon samt småbedrifter og hjemmekontorer, ikke for spillerne med andre ord. EV2313W er en del av Ecoview-serien, noe som innebærer at en sensor leser av lysstyrken i omgivelsene og justerer skjermens lysstyrke slik at den alltid ligger på et ideelt nivå. Ecoview har også en funksjon som registrerer om det sitter noen foran skjermen eller ei. Energisparemodus inntrer etter 70 sekunder når den ikke registrerer noen brukere og gjenopptar normal drift når brukeren er tilbake.

På panelsiden finner vi et TN-panel med en egen overdrive-krets som skal redusere responstiden til 4 ms (grå til grå). Oppløsningen på panelet er på 1920x1080 punkter, noe som gir et 16:9-format. Lysstyrken er på 250 cd/m2 og kontrastforhold på 1000:1.

Skjermen kommer videre med to alternative skjermføtter, Flexstand og Tristand. Begge har tilt, sving og høydejustering. Flexstand har i tillegg sving til portrettvisning samt en høydejustering på hele 22,5 cm.

Noen priser er så langt ikke kjent, men skjermen er planlagt ut på markedet i løpet av oktober.

(Kilde: Eizo)

Les også
Proffskjerm for mørke omgivelser
Les også
Eizo Foris FX2431
Les også
Bredformat for de miljøbeviste
Les også
Eizo Flexscan SX3031W
annonse
Loading