Til hovedinnhold

Fem nye objektiver

Sigma slapp i dag hele fem ulike objektiver, hvorav tre var helt nye modeller, og to var stabiliserte og forbedrede versjoner av eksisterende modeller.

Først ut er Sigma 85 mm f/1.4 DG HSM, som glir pent inn som klassisk portrettbrennvidde. Flere produsenter har sine egne objektiver med denne brennvidden og blenderåpningen, men de har en tendens til å være alt annet enn billige saker. På den annen side tyder deres utmerkede 50 mm f/1.4 på at Sigma i noen tilfeller ikke nødvendigvis forsøker å være billigere enn ulike produsenter i ett og alt heller.

Uansett vil det nye pbjektivet få en filterdiameter på 77 mm, og en nærgrense på 85 cm. Vekten vil ikke Sigma ut med ennå, men det er på det rene at objektivet vil kunne brukes på fullformatkameraer og blir sluppet i fatninger som passer Canon, Nikon, Pentax og Sony, foruten Sigmas egen objektivfatning.

I tillegg slapp de også en helt ny 8-16 mm zoom, som får blenderverdiene 4.5 - 5.6 og som er tilpasset sensorbrikker i APS-C-størrelse. Objektivet veier 545 gram og kommer til å ha et så utstikkende frontelement at filtre ikke er en god ide. Minste blender blir f/22 og nærgrensen er 22 cm.

Sist ut av de helt nye modellene er Sigmas svar på Tamrons suksessobjektiv, nemlig deres nye 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM. Den får som navnet antyder både autofokusmotor og bildestabilisator. Filterdiameteren blir 77 mm.

Foruten disse to helt nye modellene ser vi også nye og stabiliserte versjoner av Sigmas populære 50-500 mm zoom, også kjent som "Bigma", ikke helt uten grunn, samt deres 70-200 f/2.8. Begge har innebygget fokusmotor, og vil kunne brukes på fullformatkameraer.

I likhet med de tre første objektivene, slippes disse to oppgraderte modellene også for Canon, Nikon, Pentax og Sony, foruten Sigmas egen fatning, og alle de nye fullformatkameraene vil bli levert med et mellomstykke som settes mellom solblenderen og objektivet, for å optimalisere solblenderen til det formatet man bruker.

Pris og tilgjengelighet i Norge er ennå ukjent.

NB! I skrivende stund er det kun de to helt nye modellene som er å finne i Prisguiden, mens de andre vil finne veien dit snart. OPPDATERING: Alle objektivene skal nå være lagt inn i prisguiden.

annonse