Nyhet

Sony Ericsson: – UIQ er en fiasko

– UIQ tiltrakk seg ikke operatører, produsenter eller brukere nok til å hindre systemet i å bli fiasko, sa Patrick Olson i Sony Ericsson under Symbian Smartphone Show i London denne uken.

Dom fra største kunde

Hadde ordene kommet fra en analytiker hadde knapt en eneste i mobilbransjen leet et øyenbryn. Men siden ordene kommer fra Sony Ericsson selv er det langt mer oppsiktsvekkende. Som eneste produsent som har satset noenlunde på systemet er det overraskende at Sony Ericsson dømmer et av deres egne satsningsområder nedenom og hjem.

Om ikke bare overraskende, er uttalelsen også siste spiker i kisten for UIQ. Selskapet opplevde å måtte permittere en tredjedel av arbeidsstokken da Nokia sammen med andre produsenter varslet at de vil gå over til et felles Symbian-system. Uttalelsen forklarer kanskje også hvorfor Sony Ericsson stanset to av selskapets planlagte UIQ-telefoner fra lansering, nettopp fordi de ble regnet som mislykkede allerede før de kom på markedet.

Kommer i 2009

Etter all sannsynlighet vil ikke Sony Ericsson lansere flere UIQ-telefoner, og har fokuset ene og alene på samarbeidet med Symbian Foundation. Selskapet sa også at deres første telefon basert på dette samarbeidet vil være butikklar allerede neste høst.

Motorola, den andre av UIQ-eierne, sa ingenting om selskapet, og ville ikke kommentere utspillet fra medeier Sony Ericsson. Men selskapet planlegger å fortsette å bruke UIQ frem til Symbian Foundation er godt i gang.

(Kilder: GSM Arena, Mobil.se)

Les også
Sony Ericsson med mer S60
Les også
UIQ mot konkurs
Les også
200 får sparken i UIQ
Les også
Slik er nye UIQ
Les også
Motorola kjøper halve UIQ
annonse