Nyhet

Vil tvinge SMS-prisen i senk

Viviane Reding, kjent som jerndamen bak EUs roamingpristak, slår til igjen. I et intervju med den tyske avisen Der Spiegel sier Reding at EU innen januar vil ha innførtprisreguleringer på SMS, takseringsintervall og datanedlasting. Uttalelsene er gitt i forbindelse med et lengre intervju som vil bli publisert kommende søndag.

– 90 øre per melding

– Prisen på tekstmeldinger i Europa vil bli satt til en maksimumspris på 11 eurocent per melding i Europakommisjonens forslag, sier IT-kommisjonæren til Der Spiegel.

11 eurocent per melding tilsvarer 90 norske øre etter dagens Euro-kurs. I dag koster en melding fra utlandet til Norge 3,99 kr i samtlige europeiske land for både Telenor og Netcom. Et eventuelt EU-vedtak vil også omfatte Norge gjennom EØS-avtalen, og både Telenor og Netcom har tidligere signalisert at de vil bøye seg for EU-reglement som regulerer roamingprisene.

Sekundtaksering og hardere konkurranse på data

I tillegg skal den nye reguleringen inneholde krav om at samtaler blir taksert etter sekund og ikke minutt eller hvert 15. sekund som det fins tilfeller av i dag. Reding varsler også hardere konkurranse på dataroaming, uten å nevne konkrete tiltak som skal gjøre dette mulig.

Viviane Reding vil trolig fremme forslaget om ytterligere regulering for Europaparlamentet straks, dersom reguleringene skal være på plass allerede på nyåret.

(Kilder: Reuters, Mobileburn, Telenor, Netcom)

Les også
Surfetak og vesentlig billigere tekstmeldinger
Les også
Termineringsseier for Tele2 og Network Norway
Les også
Fjerner roamingavgiften
Les også
Dette blir billigere
Les også
Vil innføre toll på smarttelefoner
Les også
Innkommende samtale, betal takk!
Les også
Samme ringepris i 21 land
Les også
EU til krig mot dyre utenlands-SMS
Les også
Dobler prisen på utenlands-SMS
Les også
- Pristak er idioti
annonse