Nyhet

- 2006 blir virusår

I løpet av 2005 dukket det opp 226 forskjellige virus til mobiltelefoner og andre håndholdte enheter, skal vi tro antivirusselskapet McAffee.

Det samme selskapet har nå avslørt sine spådommer for neste år. Får McAffee rett, vil antallet mobilvirus øke til det tredobbelte innen slutten av 2006.

Som begrunnelse for den spådde økningen av mobilvirus, nevner McAffee det faktum at markedet for smartmobiler og andre avanserte håndholdte enheter som PDA, er i stadig vekst. Smarttelefoner og PDA-er likner mer på vanlige PC-er enn vanlige mobiltelefoner, og er derfor enklere å angripe for virusmakere.

Det er imidlertid ikke bare virus som forventes å øke det kommende året. I følge nettstedet News.com snakker McAffee også om langt flere tilfeller av såkalt phishing, hvor du lures til å oppgi sensitiv informasjon som deretter vil bli misbrukt, samt spionvare og uønsket reklame.

- Disse enhetene får en økende interesse i virusmiljøet. Og etter hvert som disse enhetene blir mer fleksible, blir de et enklere og større mål, sier Craig Schmugar i McAffee til News.com.

En annen viktig faktor som bidrar til at antallet virus vil øke, er brukernes manglende interesse for antivirus, mener McAffee:

- Mange brukere ser det som mindre sannsynlig at et virus skal angripe deres mobiltelefon enn deres PC, sier Schmugar.

Selv om mobilvirus har blitt et større problem de siste årene, er det nok en gang viktig å ta uttalelser fra slike selskaper med en klype salt, fordi de selv lever av å selge antivirusprodukter.

(Kilde: News.com, IT-avisen)

Les også
Få gratis antivirus
Les også
Dette viruset kan sette deg i gjeld
Les også
Google inntar Motorola
Les også
3G-nett øker virusfaren
Les også
Beskytter Series 60
Les også
Mobilen smitter PC-en
annonse