Til hovedinnhold

Nokia på krigsstien i Russland

Tidligere i år dukket det opp en særdeles tidlig anmeldelse av Nokias kommende flaggskip, N8. Anmeldelsen kom fra det russiske nettstedet Mobile-Review som ledes av redaktør Eldar Murtazin.

Eldar Murtazin regnes som en av mobilbransjens store insidere, og det er slett ikke uvanlig at dette nettstedet kommer med svært tidlige anmeldelser av telefoner få andre nettsteder har fått klypene i.

Ber russiske myndigheter om hjelp

Denne gang ser det likevel ikke ut til at testen og utlånet av telefon har vært autorisert fra produsentens side. Nokia har nemlig gått til det skritt å be russiske myndigheter om hjelp til å få tilbake N8-prototypen som ble testet.

Selskapet hevder at de forsøkte å kontakte Murtazin angående tilbakelevering av telefonen for flere uker siden, men at de ikke mottok noe svar fra redaktøren.

Har forsøkt å kontakte Nokia mange ganger

Ifølge nettstedet Slashgear skal Murtazin ha sagt at han har forsøkt å kontakte Nokia ved flere anledninger, uten å få svar.

Mobilgiganten skal ha "aktivt avvist kontakt" med Mobile-Review-redaktøren, uten at det fremgår nøyaktig hva som ligger i det. Noe brev fra Nokia hevder han å ikke ha fått. Murtazin har også skrevt mye om saken på sin Twitter-side.

Nokia på sin side sier at de tar sikkerheten rundt sin egen intellektuelle eiendom svært alvorlig. I uttalelsen som kan leses på conversations.nokia.com sier selskapet videre at Murtazin har vært svært åpen om å ha en uautorisert telefon som tilhører Nokia.

Negativ anmeldelse

Det hører med til historien at anmeldelsen basert på prototypen ikke var spesielt positiv. Murtazin gikk så langt som å spekulere i om noen internt i Nokia saboterer smarttelefonsatsingen til selskapet.

Grunnen til dette var at menyer og brukervennlighet egentlig ikke hadde endret seg noe særlig i prototypen fra det vi kjenner i dag. Systemet skal ha fremstått som vasket og skrubbet, men ikke polert.

Om det er Symbian^3 i noe som likner på ferdig utgave som kjører på prototypen er også et usikkerhetsmoment. En annen prototyp ble nylig vist frem med de gamle S60-menyene, til tross for at Symbian^3 og Meego er plattformene Nokia satser på fremover.

(Kilder: slashgear.com)

annonse