Til hovedinnhold

Enklere oppgradering til Windows 7

Selskapet Parallels er kanskje mest kjent for å tilby programvare som gjør det mulig å kjøre Windows-programmer under Mac OS X. Nå har selskapet lansert programmet "Parallels Desktop Upgrade to Windows 7", som bruker virtualisering for å gjøre det enklere å oppgradere fra Windows XP eller Vista til Windows 7.

Den nye løsningen skal gjøre det mulig å oppgradere til Windows 7 uten å måtte foreta en ren installasjon. Det er ikke snakk om en "ordentlig" oppgradering, men ved bruk av virtualisering. Programmet kjører en virtuell utgave av XP eller Vista, noe som gjør det mulig å kjøre programmer som Windows 7 eventuelt har problemer med.

Forutsetningen for å kunne bruke de to operativsystemene med programmet fra Parallels på en lovlig måte, er at kunden på egen hånd har skaffet seg lisens for begge systemene. Disse lisensene er med andre ord ikke inkludert i løsningen fra Parallels, men kunden skal visstnok være gjort oppmerksom på dette før og under installasjonen.

Microsoft bruker en egen løsning (XP modus) for å gjøre det mulig for brukere av Window 7 å kjøre programmer som i utgangspunktet er utviklet for XP, men denne løsningen støtter kun Windows 7 Professional og Ultimate. Microsoft har foreløpig ikke kommet med noen bemerkninger angående tredjepartsløsninger som dette.

Parallels Desktop Upgrade to Windows 7 skal være tilgjengelig fra 31. mai, og ha en veiledende pris på 50 USD, eventuelt 40 USD uten USB-overføringskapel, en kabel som skal kunne brukes til overføring mellom to PC-er.

(Kilde: Cnet)

annonse