Tek.no

Nyhet

Canonical tilbyr nettsky-brukerstøtte

Brendan Johan Lee
3 Juli 2009 08:00

Canonical har i samarbeid med Eucalyptus utviklet en nettsky-programvare-stack som kjører på Ubuntu og lar firmaer bygge egne nettskyer som er Amazon EC2-kompatible. Programvaren som kalles "Ubuntu Enterprise Cloud" er tilgjengelig som en del av Ubuntu 9.04 Server Edition.

Brukerstøtten, som har fått navnet "Ubuntu Enterprise Cloud Services" tilbys i to ulike varianter: Standardversjonen tilbyr støtte i kontortiden, altså 9 timer 5 dager i uken, mens avansertversjonen gir støtte 24/7.

Grunnpakken som gir støtte for inntil 4 fysiske maskiner som kjører inntil 25 virtuelle maskiner koster 31 500 kroner for standardversjonen og 116 000 for avansertversjonen. Videre kan man kjøpe støtte for ytterligere fysiske maskiner med 10 virtuelle maskiner hver til 8000 og 20 000 kroner for henholdsvis standard- og avansertversjonen.

For de med store behov tilbys det en egen pakke uten begrensinger på antall maskiner. Eneste kravet er at alle maskinene er på samme fysiske lokasjon. Denne pakken koster 600 000 kroner og 1 000 000 kroner for henholdsvis standard- og avansertversjonen.

Canonical viser altså enda en gang at de har alle intensjoner om å gå i konkurranse med Red Hat og Novell på bedriftsmarkedet.

(Kilde: Channel Register)

Les også
Viktig virtualiseringslansering hos Red Hat
Les også
Novell tjener snart penger på Linux
Les også
Ubuntu 9.04 beta er tilgjengelig
Les også
IBM og Canonical samarbeider
Les også
Scott James Remnant (English)
annonse

Les også