Tek.no

Nyhet

Kast kodekortet, bruk mobilen

Marius S Eltervåg
20 Nov 2007 11:45

Er du lei av å knote med kodekort og lange innloggingsprosedyrer når du skal bruke nettbanken din? Norske Systek lanserer nå en løsning som forenkler prosessen.

Selskapet benytter nemlig et javaprogram som genererer engangskoder direkte på mobiltelefonen din, slik at du kan kaste både kodekort og klumpete kortlesere.

Vekt på sikkerhet og brukervennlighet

Salgssjef i Systek, Øivind Berg, forteller at bankene etterspør løsninger som krever minst mulig inntasting fra kundens side, samtidig som sikkerheten må være god.

– For å ta i bruk Systeks løsning må du først logge inn i nettbanken fra en datamaskin. Når du er innlogget skriver du inn mobilnummeret, så lastes kodegeneratoren ned til telefonen. Du får også en aktiveringskode som tastes inn på mobiltelefonen første gang du skal bruke programvaren, forklarer Berg til Amobil.

Når programvaren er installert, trenger du kun skrive inn det vanlige, faste passordet ditt når du skal bruke mobilbanken.

– De fleste bankene har etterspurt løsninger som er enkle og krever minst mulig inntasting. Med vår løsning genereres alle engangskoder i bakgrunnen, og du slipper å skrive inn kodene manuelt hver gang du logger inn eller betaler en faktura. Brukeren merker ikke engang at kodene blir generert og sendt, sier Berg.

Han understreker at brukeren kan velge å vise kodene som genereres, og bruke disse til å logge inn i nettbank fra en vanlig datamaskin.

Lett å sperre

Dersom du skulle være uheldig å bli frastjålet mobiltelefonen, er det ikke noe problem å sperre banktilgangen.

– Om telefonen din blir stjålet, er dette mye det samme som om VISA-kortet ditt blir stjålet, ettersom tyven fremdeles trenger PIN-koden for å bruke banktjenestene. Du kan også sperre telefonen eller ringe banken for å lukke tilgangen til banken fra den aktuelle telefonen.

Bindes til én telefon

Dersom du vil bruke Systeks løsning på en annen telefon, må du gjenta installeringsprosessen på ny.

– Bankkontoen din er bundet til både telefonnummeret ditt og den registrerte telefonen. Du kan altså ikke låne en telefon av en kamerat og logge inn i mobilbanken, forklarer Berg.

Det er foreløpig ingen som har tatt i bruk Systeks løsning, men selskapet er i forhandlinger med flere forskjellige banker.

(Kilde: Systek)

Les også
Telenor erstatter lommeboken din
Les også
Glem PIN-koden
annonse

Les også