Tek.no

Nyhet

Nå er Nokia N81 her

N81 er en skyvetelefon med krutt under panseret.
Marius Valle
10 Okt 2007 05:00

Nå er Nokias nye spill- og musikkmobiler N81 å finne i butikkhyllene. Og vi sier "mobiler" i flertall, siden det kommer to utgaver av N81.

Du kan velge mellom den "vanlige" N81, som har minnekortstøtte og et 2 GB medfølgende MicroSD-kort, og N81 8GB, som ikke har minnekortstøtte, men 8 GB innebygget minne. Bortsett fra dette er telefonene helt like.

Underholdning

N81 er reinspikka underholdningsmobiler, med tungt fokus på spill, musikk og internett.

Nokia har utstyrt N81 med sin nye multimediameny, som gir deg tilgang til alt av musikk, bilder, video og annet med ett tastetrykk. I tillegg har telefonene uttak for 3,5 mm minijack-plugg, slik at du kan koble vanlige hodesett rett i telefonen.

Nokia har også gjenopplivet N-Gage-navnet med den nye telefonen. Da vi prøvekjørte telefonen i sommer ble vi imponerte over den heftige grafikken på spillene. Den nye generasjonen N-Gage-telefoner, som N81 er en del av, får den hittil beste grafikken vi har sett på en mobiltelefon.

Smarttelefon

Telefonene er utstyrt med Series 60-grensesnitt. Det betyr at N81 er en ekte smarttelefon med mulighet for alt fra GPS-navigasjon til redigering av Office-dokumenter.

At den har Series 60 betyr også at telefonen kan ha flere programmer og funksjoner åpne samtidig, som for eksempel mp3-spiller, e-post og kamera.

Knotete taster

N81 har imidlertid sine ulemper. Da vi kikket på telefonen bet vi oss merke i at tastene ikke er overbevisende gode, og at menytastene er spesielt kronglete. Batteriet gir deg dessuten maks tre timer tale i 3G-nettet.

Du må lete

Nokias nye telefoner var i går på lager i flere nettbutikker, men det ser ut til at alle butikkene nå er utsolgte. Det kan imidlertid være smart å stikke innom en lokal mobilforhandler, siden disse godt kan tenkes å ha telefonen inne.

Regn i så fall med en pris på minst 4000 kroner for N81, og nærmere 5000 kroner for N81 8 GB.

I lanseringsguiden kan du bestille lagervarsling slik at du vet når N81 eller andre telefoner dukker opp i butikkene.

Vil du vite mer?

Les også
3G-sjokolade i butikkene
Les også
Nokia 6500 Classic i butikken
Les også
Nå kommer Tytn II
Les også
Nokia N81
annonse

Les også