Tek.no

Nyhet

Her er Motorolas nye musikkmodell

Marius S Eltervåg
13 Okt 2007 14:00

For litt over en måned siden begynte ryktene å svirre rundt en ny modell fra Motorola: musikktelefonen Rokr U9. Nå er den endelig offisielt lansert, og har overraskende nok ikke fått en drøss med konsonanter i navnet (som Razr, Rokr, Pebl og Rizr), men heter enkelt og greit U9.

U9 har fått de samme runde formene som for eksempel Pebl, og er en jevnt over pen modell. Med dimensjoner på 9 x 4,9 x 1,6 cm er den heller ikke blant de største i klassen.

To skjermer

Hovedskjermen i telefonen er en to tommers TFT-skjerm med en oppløsning på 320 x 240 bildepunkter, noe som bør gi et fyldig og skarpt bilde.

I tillegg til hovedskjermen finner du en ekstern OLED-skjerm med en størrelse på 1,45 tommer og en oppløsning på 128 x 160 punkter. Denne skjermen har de samme fargene som resten av telefonen, og glir diskrét inn i designen.

For å styre musikken bruker du tre berøringsfølsomme taster som er plassert like under skjermen. Det er altså tydelig at Motorola har lagt vekt på at telefonen skal ha en glattest mulig overflate.

U9 har et internminne på 25 MB, noe som blir altfor lite dersom du skal bruke den til å høre på musikk. Du finner imidlertid støtte for microSD-kort opp til 4 GB, slik at minnet kan utvides. Det er usikkert om det følger med minnekort i pakken.

Telefonen har fått Bluetooth med A2DP-støtte, noe som innebærer at du kan bruke trådløse stereohodesett, dersom du har ledningsfobi.

Kameraet i U9 kan ta bilder i en oppløsning på 2 megapiksler, og kan også filme videosnutter.

Firebånd-støtte og Edge

U9 har støtte for alle de fire GSM-nettene, og kan dermed brukes overalt i verden der det er GSM-dekning. En finfin reisekamerat, med andre ord.

Telefonen har verken 3G eller HSDPA, og du er dermed begrenset til å surfe på nett i Edge-hastigheter, som typisk er litt over halvparten så raskt som 3G. På den positive siden har du Edge-dekning i nesten hele Norge, mens 3G fremdeles har en lang vei å gå.

Til tross for at U9 skal drive to skjermer, skal den ifølge Motorola levere en taletid på opp mot 7 timer, noe som er svært bra. Standbytiden er oppgitt til 350 timer.

Motorola U9 kommer på markedet en gang før jul. Prisen er fremdeles ikke kjent.

(Kilder: Motorola)

Les også
Se Motorolas 2008-modeller
Les også
Ny musikkmobil fra Motorola?
annonse

Les også