Her er Adidas-mobilen

Amobil / Valencia: Med kjente idrettsansikter på scenen lanserte Samsung og Adidas i dag den nye sportstelefonen Micoach, som kan by på de mest avanserte treningsfunksjonene vi har sett i en mobiltelefon i dag.

Slik ser den ut, Samsung og Adidas nye Micoach. (Foto: Samsung)

Siden det er treningsfunksjonene som er nytt, er det også det Samsung la hovedvekt på under pressekonferansen.

Måler det meste

Micoach har en rekke måleinstrumenter for treningsøkten, deriblant skritteller, kalorimåler, kroppstemperaturmåler (..!) og pulsmåler.

Telefonen i seg selv greier selvsagt ikke måle pulsen din, og Micoach skal derfor selges som en pakke bestående av telefon, pulsbelte til å ha rundt livet, og sensorer som festes på skoene.

Gir tilbakemeldinger

I tillegg til å kunne måle det meste som har med kondisjonstrening å gjøre, har telefonen programvare som gir deg tilbakemeldinger, kommer med tips og råd til hva du bør gjøre videre og hjelper deg å sette opp treningsprogrammer. Litt som en elektronisk, personlig trener med andre ord.

Tidligere Chelsea-manager Jose Mourinh. (Foto: Simen Willgohs)

Dette innebærer at du for eksempel kan få beskjed om å senke eller øke farten under løpeturene dine. Beskjedene vil bli gitt av en kvinne- eller mannsstemme gjennom ørepluggene (Eller høyttalerfunksjonen dersom du er en irriterende kar).

For å bruke en telefon til trening, kanskje særlig jogging og løping, er det greit om den ikke er for stor. Med mål på 10,2 x 4,5 x 1,5 centimeter er Micoach liten nok til at du fint kan ta den med på joggeturen uten å plage deg.

I tillegg til telefonpakken, har Samsung og Adidas også laget et nettsted der du kan laste opp avlesninger fra pulsmåleren og andre treningsresultater. Nettstedet er allerede publisert på www.micoach.com. Denne løsningen er ikke helt ulik Nokias Sports Tracker.

Musikk på joggeturen

Jogging kan være ulidelig kjedelig, og det er derfor greit at Micoach kommer med både musikkspiller og radio. Internminnet er på 1 GB, noe som holder til ca 250 låter av gjennomsnittlig kvalitet. Dersom du skulle ha behov for mer kan du utvide minnet med MicroSD-kort.

Lite teknologi

Skjermen i Samsungs nyeste er ikke akkurat noe å juble for. Med en oppløsning på 176 x 220 punkter oppfyller den såvidt minstekravene til en god mobilskjerm i dag, og egner seg mindre til bilde- og videovisning enn telefoner med større skjermopløsning.

Kameraet virker heller ikke å være førsteprioritet på F110. Med to megapikslers oppløsning i bildebrikken uten autofokus og sså har F110 lite å stille opp med mot dedikerte kameratelefoner i samme prisklasse.

Internetthastigheten er også begrenset til Edge, noe som gir langt lavere internetthastigheter enn 3G og super-3G.

Micoach kommer i syv forskjellige farger, og skal være på plass i norske butikker før april er omme. Foreløpig planlegger Samsung å selge telefonen i to utgaver, én med pulsmåler og skosensor, og én med bare telefonen. Utsalgsprisen for pakken med pulsmåler og skobrikke kommer til å ligge på rundt 3750 kroner.

Finnes allerede alternativer

Samsung er den første mobilprodusenten som gir ut en mobiltelefon sammen med et idrettsmerke, men det finnes likevel flere alternativer til deg som vil ha treningsfunksjoner på telefonen din. Blant annet har både Sony Ericsson W580i og Nokia 5500 Sport gode musikkmuligheter, de er ikke for store, og de teller skrittene dine.

Trenger du dedikert sportstelefon?

Selv om det selvsagt er praktisk med både pulsmåler og elektronisk trener, er det langt fra nødvendig med en dedikert sportstelefon for å gjøre mobilen om til en dugelig treningskamerat. De aller fleste modeller har nemlig funksjoner som kan hjelpe deg godt på vei mot bedre helse og større biceps.

Les også
Adidas-mobilen har landet
annonse