Til hovedinnhold

- Lager trykkskjermtelefon med 4G

Kan Nokia være i gang med en 4G-mobil? (Illustrasjonsfoto/LG)

Finnene ser ut til å ha startet utviklingen av en mobiltelefon med trykkskjerm og støtte for 4G, eller LTE som det også kalles. Kort fortalt tilsvarer 4G den samme datahastigheten som en kraftig bredbåndslinje.

Les mer om LTE »

I følge Cellular-news, skal avisen The Street melde at telefonen lages i samarbeid med den amerikanske operatøren Verizon. Den kommende 4G-telefonen skal etter etter sigende også selges eksklusivt gjennom den nevnte operatøren.

Årsaken til samarbeidet og den mulige avtalen om eksklusivitet, skal være at Nokia nå vil ta igjen Apple og AT&T på det amerikanske markedet.

Verizon har foreløpig nektet å kommentere ryktet, og Nokia har uttalt at de ikke har hørt noe om noen mobildiskusjon med operatøren.

Tregt i USA

Den finske produsenten har aldri helt klart å få grepet om amerikanerne. Det hjelper heller ikke at Nokia har hatt noen uhell med sine USA-telefoner, som for eksempel 5800 Xpressmusic. Salget av denne telefonen måtte nemlig nylig settes på pause etter at man oppdaget at den ikke klarte å koble seg opp til 3G-nettet.

Verizon har planer om å rulle ut 4G-nettet i 2010. Når Nokia lanserer sin muligens eksklusive telefon, er imidlertid usikker.

(Kilder: Cellular-news)

annonse