Nyhet

Nå kan du søke med kameraet

Du kan søke på filmer med kameraet.

Nokia introduserer en ny tjeneste de kaller Point & Find. Denne skal enkelt og greit finne informasjon på internett for deg basert på bilder. Konseptet er at du tar bilde av for eksempel en filmplakat, så finner tjenesten ut hvor du kan se filmen, en trailer, omtale og annet.

I øyeblikket er tjenesten kun i betautgave, og det er kun filmplakater som fungerer med den. Nokia tenker imidlertid at du skal kunne finne informasjon om alt mulig ved hjelp av Point & Find i fremtiden.

For eksempel nevner nevnes det at du skal kunne ta bilder av Cartoon Network-relevante objekter og få mer informasjon om programmer og annet kanalen tilbyr relevant til akkurat dette bildet. Tar du bilde av Spongebob får du mer informasjon om Spongebob.

Det kan også tenkes at du vil kunne ta et bilde av for eksempel en mobiltelefon og få tilsendt de laveste prisene, tester og annen relevant informasjon om akkurat den telefonen.

Bruker strekkoder og GPS

Tjenesten skal også kunne kjenne igjen strekkoder, benytte seg av GPS-en i telefonen, og gi deg mulighet for vanlig tekstsøk.

Nå søker Nokia tilbakemeldinger fra næringslivet om hvordan de ønsker å bruke Point & Find. Nøyaktig hvilke funksjoner tjenesten vil by på i fremtiden er noe uklart.

Betaversjonen er tilgjengelig på pointandfind.nokia.com, men kun for brukere i USA og Storbritannia.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
– Nokias musikkbuffé gjør det dårlig
Les også
– Nokias "gratis" musikk selger greit
Les også
Bedre kart og ny e-post fra Nokia
Les også
Nå skal alle få internett
Les også
Vi har prøvekjørt Nokia Comes With Music
annonse