Nyhet

Office 12 Beta 1 sluppet

Nå har en lukket gruppe på 10 000 betatestere endelig fått meldingen om at kontorpakken Microsoft Office 12 Beta 1 er klar for nedlasting. MS Office 12 får et helt nytt brukergrensesnitt. Verktøylinjene er erstattet med såkalte "ribbons" som justeres etter hva brukeren holder på med. Andre nyheter er en oppgavelinje ("To Do") for å blant annet å lese e-post, oppgaver, avtaler og innebygd RSS-leser.

Til tross for store endringer i Office-produktet er det fortsatt plass på en CD-plate - installasjonsfilene er på litt over 400 MB. Frontpage 12 er et eget program på 200 MB med fokus på SharePoint-utvikling og HTML-verktøyet Expression Studio.

I tillegg til hovedprogrammene i MS Office kommer følgende tilleggsprogrammer: Project, OneNote, Visio Pro og Business Contact Manager og disse varierer i størrelse fra 100 MB til 200 MB. Groove Virtual Office suite er et nytt program i Office 12 med installasjonsfil på 190 MB, men har tre tilleggsprogrammer: Groove Management Services, Groove Data Bridge og Groove Relay Server.

Betatestere skal også få anledning til å teste en serverpakke på 408 MB som inkluderer blant annet Project Server og SharePoint Portal Servers. I tillegg kommer programmet Windows SharePoint Services 3.0 på 160 MB.

En av de store nyhetene i Office 12 er Open XML filformatet, men dette formatet vil trolig endres på et senere tidspunkt. Dette betyr at filer som er laget med MS Office 12 Beta 1 ikke nødvendigvis er kompatible med betaprodukter som slippes på et senere tidspunkt. MS Office 12 skal ha samme systemkrav som Office 2000.

Microsoft planlegger å slippe Office 12 Beta 2 like før sommeren 2006 og da skal flere testere få anledning til å teste produktet. Den endelige produktet skal etter planen slippes mot slutten av 2006, det vil si nesten samtidig som Windows Vista slippes.

Kilde: betanews.com

Les også
Microsoft vurderer gratis Windows
Les også
MS Office 12 Beta 1 snart ute
Les også
Windows Live Beta
annonse