Til hovedinnhold

Itanium-lansering skaper diskusjon

HP har annonsert nye servere med Itanium-prosessor som først og fremst er rettet mot "Montecito"-prosessoren. Problemet er bare at den nevnte prosessoren enda ikke er lansert og man må derfor ta til takke med "Madison"-arkitekturen inntil videre.

Dette representerer tredje generasjon i selskapets flaggskip, Superdome, og bruker et brikkesett foreløpig kjent under kodenavn "Arches".

Lanseringen av Itanium "Montecito" ser ut til å drøye hos Intel og selskapet må tåle hard kritikk for måten IA-64 har utviklet seg på. For leverandører som HP er det naturligvis ingen fordel at prosessorer i denne serien stadig blir utsatt og kommer med dårligere spesifikasjoner enn først antatt. HP må tåle hard konkurranse fra selskapet som IBM og Sun. Hvorvidt IA-64 kan fortsette å "hangle" slik den gjør nå vil vise seg og dersom HP skulle avslutte sin Itanium-satsning vil Intel definitivt ha et problem.

Sun Microsystems Larry Singer har kommet med sterk kritikk mot HP-lanseringen og sa at dette minnet ham om den gamle klisjéen å legge make-up på en gris. Til tross for IDCs feilslåtte analyser om milliardsalg har både Dell og IBM avsluttet sine relasjoner med Itanium fordi kundene ganske enkelt ville ha noe annet.

Sun-talsmannen dro naturligvis også frem det faktum at Solaris ble støttet av IBM og HP, men ikke av Itanium - noe som han mente var en svært begrensende faktor.

En talsmann for HP sier til Cnet at selskapet har hatt både bommer og treff med Itanium, men at man denne gangen er i ferd med å få nok et treff.

Neste milepæl for Superdome er 2008, når Intel sies de skal lansere "Tukwila".

(Kilde:

Cnet

,

The Inquirer

)

Les også
Tar selvkritikk for Itanium
Les også
HP oppgraderer Unix-servere
Les også
Itanium-allianse investerer i Linux
Les også
RISC-software på IA-64/Xeon
Les også
Oracle stiller seg bak Itanium
Les også
IDC spår vekst for Itanium
Les også
Svir av 10 milliarder dollar på Itanium
Les også
Itanium med IA-32-emulering
annonse