Til hovedinnhold

Mobilen blir i sosialt lag

Sør Koreanske SK Telecom gir sine brukere muligheten til å kommunisere med en tegneseriefigur på mobiltelefonen via tekst. Tjenesten har fått navnet 1 millimeter og henspeiler til hvor nært man vil komme den animerte figuren, som proporsjonalt med bruken vil utvikle seg og bli smartere og smartere.

- Figuren opptrer på mobiltelefonens skjerm og vil etterhvert utvikle seg til en intellektuell form, som vil lære brukeren å kjenne og oppfylle dens behov, forklarer en talsmann for mobiloperatøren.

Den interaktive figuren kan også brukes til å skaffe informasjon om for eksempel været eller til å laste ned musikk. Det er bare å gi beskjed om hva du ønsker og den vil umiddelbart finne det frem for deg. Ved bruk av Internet og lokaliseringsteknologi vil figuren også kunne finne adressen til nærmeste restaurant.

Produsentene påstår figuren vil forstå nesten alle ugrammatiske setninger, så lenge brukeren skriver inn korrekte ord. Forstår den ikke hva du mener vil den spørre og huske hva det betyr til neste gang.

På nåværende tidspunkt kan de digitale figurene installeres på tre mobiltelefonmodeller. Dette gjelder SD340 og SD870 fra LG og Samsungs SCH-V650. SK Telecom håper at tjenesten skal bli populær og planlegger å introdusere 25 nye modeller som kvalifiserer til å bruke systemet.

Det foregår kontinuerlig utvikling av de små figurene, og i fremtiden vil det være mobiltelefonen som først tar kontakt og ikke brukeren.

(Kilder: Mobilepipeline, Korea Times)

annonse