Nyhet

Creative er desperate

Krigen om mp3-kundene hardner for hver dag som går. Kun en uke etter at SanDisk lanserte sin iDont-kampanje, går Creative nå ut og kutter prisene på sine mp3-spillere med opptil 1000 kroner innenfor EU-området.

Den mest populære av Creatives spillere, Zen Microphoto, vil falle til under 1500 kroner i pris innad i EU. I Norge er billigste pris i dag 1700 kroner.

Også Creative Labs Zen Vision M, Creatives svar på iPod Video, faller i pris, og skal fra nå koste i underkant av 2000 kroner. Det tilsvarer et prisfall på over 1000 kroner. I Norge koster spilleren rett over 2200 kroner.

Mens Creative sine spillere til nå har vært priset ganske likt med Apples iPod-produkter, vil kuttet nå føre til at Creatives spillere vil bli betydelig billigere enn konkurrentene fra Apple. Mens en Apple iPod Nano 4GB i dag koster i overkant av 1800 kroner, vil prisfallet hos Creative gjøre at du sparer en del hundrelapper på å velge Creative fremfor Apple.

Siste utvei
Grunnen til det drastiske priskuttet er at Creative er i ferd med å tape kampen mot Apples tilsynelatende uovervinnelige iPod-produkter. Nylig kunne selskapet melde at de i første kvartal i år fikk et underskudd på 114,3 millioner dollar, eller vel 700 millioner kroner. Året før hadde selskapet i samme kvartal et overskudd på vel 98 millioner kroner.

De økonomiske resultatene er et tydelig tegn på et Creative i krise. Selskapet ser nå priskutt som en siste utvei for å få kunder, etter fallende salg og problemer med å nå frem på markedet.

Om Creative skulle bukke under, så er det ikke første gang Apple får blod på samvittigheten. Det siste året har markedet for mp3-spillere opplevd en massedød som hovedsaklig skyldes dominansen Apple har med sin iPod. Nylig kunne iRiver, en av mp3-markedets tidligere storheter, melde at de nå kommer til å trekke seg gradvis ut. Tidligere har både Dell og Olympus sagt at de ikke makter dominansen til Apple.

(Kilder: ITavisen, The Inquirer)

Les også
iRiver trekker inn årene
Les også
Creative Zen Vision:M
Les også
Creative Zen Micro
annonse