Nyhet

"Montecito" kommer om to uker?

Det har lenge blitt snakket om "Montecito" og den har blitt beskrevet som en av de viktigste prosessorene i Itanium-serien til Intel. Dessverre har ikke alt gått på skinner for Itanium-arkitekturen og serien har vært preget av utsettelser på nesten samtlige lanseringer.

"Montecito" skulle egentlig vært en Intels første flerkjerneprosessorer som ble lansert i fjor, men i stedet utsatt til denne sommeren. 

Prosessoren vil stille seg side om side med Xeon 5100 "Woodcrest" og representere "high-end"-alternativet.

Mange dømmer Itanium nedenom og hjem, men Intel har foreløpig ikke råd til å gi opp denne arkitekturen etter å ha svidd av milliarder av dollar på opprettholdelse siden den første lanseringen på 90-tallet.

De siste månedene har Itanium høstet støtte fra flere hold - blant annet fra Oracle og Itanium Solutions Alliance (Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Hitachi, HP, NEC, SGI, m.fl.).

Ifølge taiwanske Digitimes vil "Montecito" bli lansert 18 .juli. Spesifikk teknologispesifikasjon er fortsatt noe usikker, men man har lenge snakket om en L3-cache på ca. 36 MB - noe som vil bringe Itanium på samme nivå som IBMs Power5-prosessor.

(Kilde: Digitimes)

Les også
Endelig Itanium "Montecito"
Les også
Fujitsu oppgraderer til "Montecito"
Les også
Tar selvkritikk for Itanium
Les også
Itanium-allianse investerer i Linux
Les også
RISC-software på IA-64/Xeon
annonse