Tek.no

Nyhet

Her er de nye februar-mobilene

Engelsk versjon av Xperia X1.
4 Feb 2009 14:00

De fleste produsentene er godt i gang med forberedelsene til årets viktigste mobilbegivenhet: Mobile World Congress. At produsentene er opptatt betyr ikke at de ikke har tid til å sende telefoner til butikkhyllene. Her er listen over månedens snacks.

Sony Ericsson

Xperia X1 på norsk

Sony Ericsson har i februar ikke noen nye telefoner på vei, men én nyhet er det likevel mange som har ventet lenge på: Xperia X1 kommer nemlig i norsk versjon.

Telefonen vil ha særnorske vokaler på plass i fulltastaturet, og den nyeste programvareversjonen inneholder også norsk språk i menyer og virtuelle tastatur.

Foruten dette er telefonen klin lik den originale versjonen. Du får altså Windows Mobile 6.1 med Sony Ericssons egenutviklede panelmenyer, en diger trykkskjerm og ellers alt du kan ønske deg av proffunksjoner.

Telefonen er ventet inn til butikkene allerede i løpet av uka, og kommer til å ligge i omtrent samme prisklasse som originalen, det vil si rundt 6000 kroner.

Les mer om Xperia X1

LG

KF900 Prada 2

Den nye Prada-en har fulltastatur.

LG har heller ikke noe storslipp denne måneden, men designelskerne vil nok være interessert i en nærmere titt på produsentens nyeste motetelefon: KF900 Prada 2.

I motsetningen til forgjengeren, KE850 Prada, retter KF900 seg både mot de som vil ha design og mot proffbrukerne. Med fullt qwerty-tastatur, super-3G, Wi-fi og skikkelige e-postløsninger har telefonen langt mer muskler å vise frem enn den første Prada-modellen.

Skjermen er tilsynelatende den samme. Vi snakker altså om en tre tommers skjerm med bildeoppløsning på 240 x 400 bildepunkter.

Telefonen har såvidt begynt å dukke opp i butikkene, og koster rett rundt 5000 kroner.

Les mer om KF900 Prada 2

Nokia

Nokia har to nye modeller på vei denne måneden. Og den ene er det virkelig mange som går og venter på.

Nokia 5800 Xpress Music

I flere måneder gikk det rykter om en Nokia-telefon med navnet "Tube", og det dukket opp bilder av telefonen i flere forskjellige sammenhenger, blant annet i storfilmen The Dark Knight.

Da Nokia endelig bestemte seg for å lansere telefonen offisielt, hadde den fått navnet 5800 Tube, og en meget pen spesifikasjonsliste.

Med en 3,2 tommers trykkskjerm med en oppløsning på 480 x 640 bildepunkter kan man trygt si at Nokia har kastet seg inn i trykkskjerm-krigen for alvor. Menysystemet er en spesialtilpasset versjon av S60, uten å by på de helt store nyhetene.

Telefonen har det aller meste du trenger av proffunksjoner, i tillegg til gode multimedieegenskaper og en forholdsvis lav pris på rett over 3000 kroner.

5800 Xpress Music kommer i butikkhyllene i uke åtte, altså helt i slutten av måneden.

Les mer om Nokia 5800

Nokia N79 Active

Resirkulering av allerede eksisterende mobiltelefoner er populært om dagen. Helse er også ganske trendy. Nokia utnytter begge deler og slipper denne måneden løs N79 Active.

N79 Active er egentlig, vel, en helt vanlig N79. Forskjellen er at det følger med et pulsbelte fra Polar, sammen med en pulsmåler som kobles til telefonen via Bluetooth.

I tillegg har telefonen en forhåndsinstallert versjon av Nokia Sports Tracker, som er et treningsprogram hovedsaklig rettet mot kardiotrening. Programversjonen er helt fersk, og tar i bruk GPS-en for å logge treningsrutene dine.

Den nye versjonen av Nokia Sports Tracker vil imidlertid også bli tilgjengelig for andre smarttelefoner fra Nokia, omtrent samtidig som N79 Active kommer på markedet.

Les mer om Nokias treningspakke

HTC

Touch Cruise 2

Det er bare et par uker siden HTC annonserte oppfølgeren til Touch Cruise. Det offisielle navnet til den nye telefonen er oppfinnsomt nok Touch Cruise, så vi velger for ordens skyld bare å kalle den Cruise 2.

Touch Cruise 2 har blitt laget med mye vekt på GPS-funksjonalitet, og har blant annet fått en funksjon med navnet Footprints. Denne funksjonen lagrer lokaliseringsinformasjon i bildene du tar med telefonen, og gjør det også mulig å legge til notater, lydopptak og annet til bildene.

Telefonen har ellers Windows Mobile 6.1, og det omfattende utvalget av proffunksjoner som følger dette operativsystemet. Menysystemet er som forventet HTCs egne Touch Flo 3D, som gjør det lettere å bruke fingrene til navigering i menyene.

Telefonen har i likhet med forgjengeren kun fått trykkskjerm, altså ingen fysiske nummertaster.

Touch Cruise 2 kommer i butikkene i løpet av de neste to ukene, og vil ha en prislapp på rett rundt 4500 kroner.

Les mer om Touch Cruise 2

Samsung

Samsung produserer på det meste 120 nye modeller i året, men det er langt fra alle som kommer til Norge. Denne måneden får vi én ny modell i butikkene, men den ser til gjengjeld lovende ut.

I7110

Samsung har de siste årene laget flere forskjellige Symbian-telefoner med Nokias S60-grensesnitt, og i enkelte tilfeller har de gjort jobben bedre enn Nokia selv. I7110 er den nyeste modellen i sjangeren.

I7110 har alle funksjonene du kan be om av en profftelefon i dag. Her finner du GPS, super-3G, Edge, Wi-fi og Bluetooth. I tillegg har telefonen FM-sender, slik at du kan sende musikken din til en FM-radio i nærheten.

Er du opptatt av batteritid så er det verdt å få med seg at Samsung har utstyrt telefonen med en såkalt AMOLED-skjerm. Denne skjermtypen har ikke lysdioder bak selve skjermpanelet, men lyser opp på egen hånd. Dette vil nok kunne presse ut en god del ekstra tekstmeldinger eller filmvisning før batteriet sier takk for seg.

Telefonen byr ellers på et fem megapiksels kamera, og kommer mest sannsynlig til å koste mellom 4000 og 4500 kroner,

Les mer om I7110

annonse

Les også