Kjøp musikk fra Sony Ericsson

Playnow vil fungere med de fleste Sony Ericsson-telefoner.

I morgen åpner Sony Ericsson sin nye Playnow-butikk i Norge. Dette er en direkte konkurrent til Nokias kommende musikkbutikk, og Sony Ericsson slår dermed sin finske konkurrent på lansering.

Playnow blir en musikkbutikk som kan brukes med Sony Ericssons telefoner, men også modeller fra konkurrenter.

Kravet er at AAC-formatet med DRM (kopibeskyttelse) støttes. Musikken du laster ned til mobilen vil være komprimert i 48 kbps AAC, noe som ikke gir den beste lydopplevelsen. Til gjengjeld blir musikkfilene små, så det vil gå raskt å laste dem ned.

Også uten kopibeskyttelse

Sony Ericsson har imidlertid også fått med seg at det er musikk uten kopibeskyttelse folket vil ha. Dersom du bruker Playnow-butikken på PC-en vil du få tilgang til en million spor uten kopibeskyttelse. Dette antallet skal etterhvert økes til fem millioner.

Musikken kommer fra plateselskapene EMI, Sony BMG og Warner Music, så de største artistene skal være på plass i utvalget.

At musikken du kjøper på PC-en er uten kopibeskyttelse betyr at du kan flytte den ikke bare til mobilen, men også MP3-spilleren, en annen PC og så videre. Disse sporene skal leveres i MP3-format med en bithastighet på 320 kbps. Dette vil gjøre at sporene tar stor plass, men til gjengjeld har god lydkvalitet.

Spill og ringetoner

Butikken inkluderer også spill, ringetoner, bakgrunnsbilder og temaer til Sony Ericsson-mobiler. Tjenestene skal fungere på alle Sony Ericsson-telefoner fra og med Sony Ericsson K800i. Musikkbutikken vil imidlertid fungere på alle telefoner som oppfyller kravene til formatstøtte.

(Kilder: Mobil.se, engadgetmobile.com, mobilen.no)

Les også
Nokias musikkbutikk vokser mer
Les også
Mer "gratis" musikk fra Nokia
Les også
Sony Ericsson pusser opp musikkbutikken
Les også
Nokia skal gi vekk musikk
annonse