Til hovedinnhold

Tale blir tekst

SpinVox har lansert et system for konvertering av talemelding til tekst. Tjenesten er spesielt rettet mot travle forretningsfolk som mottar hauger av beskjeder hver gang de er i ett møte, eller er forhindret fra å ta telefonen. Mottatte beskjeder sendes som en tekstmelding direkte til mobilen, eller til en e-postadresse.

Administrerende direktør hos SpinVox forklarer at det ikke lenger er nødvendig å stresse med å notere viktige beskjeder for hånd, eller behov for å måtte høre gjennom beskjedene flere ganger for å få med seg alt. Ved hjelp av SpinVox vil de innkommende talebeskjedene dukke opp på telefonen som tekstmelding og leses når man har tid.

Systemet kommer med flere praktiske funksjoner. Blant annet kan man selv bestemme hvor mye av talebeskjeden som skal konverteres, helt fra 30 sekunder og opp til 3 minutter. Er man utenlands sparer man dyre tellerskritt ved å motta beskjedene som tekst i stedet for talemeldinger.

Når det gjelder teknologien som ligger bak programvaren, holder utviklerne kortene tett til brystet, men avslører at SpinVox skal være tilpasningsdyktig og vil forbedre seg i takt med økende bruk.

SpinVox er foreløpig kun tilgjengelig i Storbritannia og begrenset til å gjenkjenne engelsk tale. Konverteringen fra talebeskjed til tekst skal visstnok skje med 98 % nøyaktighet, men kan feile ved bruk av kraftig aksent eller vanskelige ord.

Les også
Jamba saksøkes
Les også
Aldri mer tomt kort
annonse