Til hovedinnhold

Seagate har lansert en NAS-optimalisert SSD

Seagate

Det er mange år siden vi fikk de første harddiskene ment for NAS-er – eller nettverksdisker om du vil. Men noen NAS-fokuserte SSD-er har vi ikke sett før nå, og det er gjennom modellen Seagate har gitt navnet IronWolf 110 SSD.

Fra før kjenner vi til Seagates IronWolf-serie av tradisjonelle snurredisker, også disse myntet på bruk i NAS-bokser. Disse diskene er bygd for hardere bruk enn vanlige harddisker og har noen ekstra funksjoner – deriblant «IronWolf Health Management» (IHS) som nå støttes av de fleste NAS-operativsystem.

IHS skal – i hvert fall ifølge Seagate selv – både hjelpe til med å beskytte diskene og være i stand til å registrere potensielle faresignaler på et ekstra tidlig stadium.

Med IronWolf 110 SSD vil NAS-er med SSD-er innabords også kunne dra nytte av dette etter hvert.

Opptil 3,8 terabyte

Seagates NAS-fokuserte SSD-er i hovedsak tiltenkt små og mellomstore bedrifter, profesjonelle brukere og andre med spesielle krav til hastighet, oppetid og utholdenhet.

For den vanlige mannen i gata vil det være langt mer lønnsomt å fremdeles satse på snurredisker for NAS-en sin. Men vi ser ikke bort fra at en og annen entusiast vil plukke en slik dersom en SSD uansett skal inn i boksen.

Uansett kommer IronWolf 110 SSD i fem forskjellige kapasiteter, da fra 240 GB til 3,8 TB. De har SATA-grensesnitt, fem års garantidtid fra fabrikken og med en teknologi kalt «DuraWrite» tåler den langt mer bruk enn selveste Samsung 860 Pro.

Men har du mye data å ta vare på, har de IronWolf-merkede harddiskene en åpenbar fordel med kapasiteter opptil 14 terabyte.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men nå som SSD-en er å finne på Seagates hjemmesider, er den nok ikke langt unna butikkene.

TEST: Samsung 860 QVo er den første med 4-bit minne >>>

(Kilde: Anandtech)

annonse