Samsung skal ha fikset brettemobilen

Men nå kan den rammes av japansk eksportnekt.

Samsungs brettemobil Galaxy Fold har hatt en vanskelig vei mot markedet, etter at skjermene i flere tidlige testmobiler strøk med på grunn både brukerfeil og det som så ut som designproblemer. To måneder senere skal Samsung være klar med en oppdatert løsning for flaggskipet, ifølge Bloomberg.

Samsung selv har foreløpig ikke sagt noe om endringene eller når telefonen kan få en ny salgsdato. Men Bloombergs kilder skal ha kjennskap til prosessen.

Plastfilmen dekker hele skjermen

En av de viktigste endringene er at plastfilmen som ligger over skjermen nå skal være strukket til å dekke hele skjermen, og slik at den går under rammene rundt. I det opprinnelige designet startet denne filmen først en millimeter eller to inne på selve skjermen, og liknet veldig på plastfilmen som dekker alle mobilskjermer når de er nye.

Dermed forsøkte flere mobiltestere å dra av filmen da de skulle prøve telefonen. Siden filmen i Galaxy Folds tilfelle er ment å være en del av skjermen sluttet disse telefonene å virke. Nå skal det altså ikke lenger være mulig å ta feil.

Selve hengselet som mobilen brettes ut rundt har også fått en oppdatering, ifølge Bloombergs kilder.

Hengsel nærmere skjermen

Det nye hengselet skal ligge nærmere skjermen, slik at det bidrar til å stramme skjermflaten. Det skal over tid kunne bidra til at plastskjermen ikke får et like tydelig midtområde der den har vært brettet mange ganger.

Bloomberg eller kildene deres omtaler det ikke, men en tettere samling mellom skjerm og hengsel kan også bety at faren for at fremmedlegemer slipper inn mellom de to minsker.

Én av de mer kjente testmobilene som ikke overlevde tilhørte nettstedet The Verge. Der havnet noe innunder mellom skjerm og hengesel, slik at skjermen ble gradvis ødelagt etter hvert som mobilen ble åpnet og lukket.

Beklaget flausen

Samsungs elektronikksjef DJ Koh viste frem Galaxy Fold da telefonen ble lansert. Nå har han innrømmet å ha presset mobilen mot markedet for tidlig.

Sjef for Samsungs elektronikkdivisjon, DJ Koh, omtalte nylig Galaxy Fold-lanseringen som en flause, og innrømmet samtidig at han hadde presset på for en lansering før produktet var klart.

Samsung hadde en vesentlig større problemlansering for tre år siden, da Galaxy Note 7-telefonene viste seg å ha utrygge batterier. Den historien ble først avsluttet for godt for nøyaktig to år siden, da Samsung lanserte Galaxy Note 7 Fan Edition, med trygge batterier og ellers de fleste av de samme delene fra den opprinnelige «sjueren».

Siden den gang har selskapet satt alle kluter til for å vise frem hvordan de tester mobilene og for å snakke om blant annet trygge batterier. De har også vært uten større skandaler i tiden som har gått. Det varte altså frem til mobiltestere misforsto og begynte å demontere Galaxy Fold-skjermer.

Konflikt mellom Japan og Sør-Korea

Samme uke som Bloomberg melder at Galaxy Fold kan være klar igjen melder imidlertid Wall Street Journal (via Phonearena.com) at japanerne har nedlagt eksportforbud på nettopp teknologi til Sør-Korea. Siden den transparente skjermfilmen som anmelderne forsøkte å rive av de tidlige Fold-modellene stammer fra Japan spekuleres det i ytterligere problemer for brettemobilen.

Japan og Sør-Korea sliter med å bli enige om kompensasjon for tvangsarbeid under 2. verdenskrig. Etter en dom i Sør-Korea har konflikten spisset seg til et japansk eksportforbud. Ifølge Reuters mener Japan at konflikten ble oppgjort i 1965.

Huaweis konkurrent også i trøbbel

Også Huawei Mate X er utsatt av kvalitetshensyn.

Samsungs prestisjemobil er ventet å konkurrere direkte mot Huaweis brettemobil, Mate X. Men Huawei har hatt sine egne problemer i det siste, etter at de fikk handelsforbud med amerikanske selskaper. De har også utsatt sine tidligste ventede salgsdatoer for Mate X, med ytterligere testing som begrunnelse for forsinkelsen.

Til Norge var telefonen først ventet på sensommeren, i slutten av august eller begynnelsen av september - så salget her skulle ikke påvirkes av forsinkelsen, sa Huawei da det ble kjent.

Enkelte teknologinettsteder har spekulert i at utsettelsen har hatt med handelsforbudet å gjøre. Men uansett hva det skyldes sa president Donald Trump etter G20-toppmøtet i Japan at USA vil tillate at Huawei kjøper elektronikk fra Silicon Valley, mens salg av utstyr til USA gjensto som forhandlingspost med Kina.

Huaweis mobildivisjon ser dermed ut til å ha sluppet med skrekken i denne omgang.

Les også
Nå slippes Samsung Galaxy Fold i Norge
Les også
Huaweis brettemobil kan få nytt kamera før den går i salg
Les også
Galaxy Fold utsettes stadig
Les også
iFixit tok ned Galaxy Fold-sak etter Samsung-press
Les også
Samsung utsetter brettemobilen Galaxy Fold
Les også
Samsungs brettbare mobil kommer først til Norge
Les også
Så mange ganger kan Samsung Galaxy Fold brettes før den slutter å fungere
Les også
Samsung planlegger brettbar klapptelefon og Mate X-konkurrent
Les også
Tre brettemobiler har blitt vist frem, men de er helt forskjellige
Les også
Nå har Huawei avduket sin brettbare mobil
annonse