Til hovedinnhold
NyhetBlizzcon 2018

Her er de viktigste nyhetene fra Blizzards lanseringshelg

For første gang har et Diablo-spill blitt buet fra salen.

Spillarrangementet Blizzcon gikk av stabelen i helgen, og på menyen var det som vanlig duket for nyheter fra spillgiganten Blizzard. I forkant av arrangementet hadde de avslørt at de jobbet med flere Diablo-projekter, men i helgen avslørte de bare ett av dem: Et nytt Diablo-spill for mobiltelefoner. Det falt ikke i smak hos de fremmøtte.

Videre trakk selskapet et par retro-spill opp av hatten, hvor du blant annet vil få muligheten til å spille et nyoppusset Warcraft III.

Heller ikke World of Warcraft ble glemt, og til sommeren kan du prøve deg på det første innholdet av spiller i det som blir hetende World of Warcraft Classic.

Diablo Immortal – Demonslossing på mobilen

En av tingene som ble lansert under kongressen var Diablo Immortal, en mobilutgave av den populære spillserien. Dette spillet skal utspille seg et sted mellom Diablo II og Diablo III rent historisk.

Diablo Immortal skal spilles med mobilen

En av tingene det satses friskt på med dette spille er flerspillerdelen, hvor du kan spille med haugevis av venner og kjente over nettet. Overraskende nok ser det ut til å være støtte for langt flere enn de fire man kan spille med i PC- og konsoll-versjonene av Diablo 3.

Så langt har spillet fått veldig blandet mottagelse fra spillpressen, og nesten utelukkende negativt fra ulike Diablo-relaterte forum. Under lanseringen ble utviklerne av spillet møt med misnøye i form av en pipekonsert, da de fleste som var til stedet nok heller hadde sett for seg en ny utgave av Diablo-spillet for PC eller konsoll.

Her kan du se en liten videosnutt av Diablo Immortal:

Pusser opp Warcraft III

Sammen med en mobilversjon av Diablo, kunne også Blizzard fortelle at de hadde pusset opp en av sine gamle klassikere, nemlig Warcraft III.

Nostalgi er noe som brer om seg i spillindustrien om dagen, hvor også konsoll-produsenter har relansert gamle maskiner i ny innpakning. Eksempelvis maskiner som Nintendo NES Mini, Nintendo SNES Classic og The C64 Mini for å nevne noen. I tillegg er Sony sin PlayStation Classic bekreftet.

Dette spillet er bekreftet en gang i løpet av 2019, altså kan mye tyde på at det fortsatt gjenstår en del finpuss, før spillet fra 2002, er tilbake i ny innpakning. På menyen skal det blant annet være nye figurmodeller og omgivelser.

Her er en smakebit av Warcraft III:

World of Warcraft Classic

Blizzard har flere retroplaner enn å kun pusse opp Warcraft III. World of Warcraft ble lansert tilbake i 2004, og mange minnes nok «vanilla»-tiden som en av de beste. Og det er dette som er planen bak World of Warcraft Classic. Å gjenoppleve de første årene av spillets eksistens.

Classic er ventet å bli tilgjengelig fra og med sommeren 2019, og spillet skal ifølge Blizzard selv bli tilgjengelig for alle som abonnerer på dagens standardversjon av spillet.

Spillet skal spoles tilbake til slik det så ut i 2006, rett før den første utvidelsen The Burning Crusade ble lansert.

Likevel vil det ikke bli helt likt som da, hvor selskapet vil bruke mye av dagens, moderne rammeverk av spillet for eksempel implementering av Battle.net-programmet.

Spillet skal også slippes gradvis, akkurat som i gamle dager, men forskjellige raid-instanser som Molten Core og Naxxramas.

Er du en av mange som sverger til E-sport?
Sjekk hvilket grafikkort som passer deg best »

(Kilde: Blizzard)

Les også
World of Warcraft Classic har fått lanseringsdato
Les også
Pusses opp til 4K-kvalitet
Les også
– Vi jobber med nye Diablo-prosjekter
Les også
Særdeles lite gikk som planlagt da Blizzard oppdaterte World of Warcraft denne uken
Les også
World of Warcraft lever fortsatt: Denne uken skjer det mye nytt
annonse