Til hovedinnhold

Superspillene til denne kan være på vei til Nintendo Switch

Niklas Plikk, Tek.no

Nintendo har opplevd en enorm suksess med retrokonsollen SNES Classic, som kom med en mengde klassiske titler fiks ferdig installert, og klare til å spille på moderne TV-er.

Nå som SNES Classic snart er sluttsolgt ser det imidlertid ut som Nintendo dreier alt fokus mot sin nåværene satsning, Switch. Skal vi tro de siste funnene som er gjort i kildekoden til konsollen planlegger Nintendo nemlig å tilby SNES-spill også til Switch-konsollen.

Fant spill ved å snoke i kildekoden

Det er twitter-brukeren «KapuccinoHeck» som hevder å ha funnet referanser både til SNES-spill og den såkalte emulatoren som skal drive disse i koden til Nintendo Switch' Online-tjeneste.

I was finally able to look around NES Online's strings a bit myself and noticed the sheer amount of SNES games plan… https://t.co/AA1A2dM9Np

En kopi av de angivelige funnene kan sees på nettstedet pastebin.

Dette er spillene som kan være på vei

Det er funnet referanser til 22 ulike spill, der mange av titlene også er å finne i biblioteket til SNES Classic Mini.

Yoshi's Island.
  • Super Mario Kart Super Soccer Legend of Zelda: Link to the Past Demon's Crest Yoshi's Island Stunt Race FX Kirby's Dream Course Pop'n Twinbee
F-Zero.
  • Star Fox Contra 3 Kirby Super Star Super Ghouls 'n Ghosts Kirby's Dream Land 3 Super Metroid
Super Metroid.
  • Super Mario World
  • Pilotwings
  • F-ZERO
  • Star Fox 2
  • Super Punch-Out!!
  • The Legend of the Mystical Ninja
  • Super Mario All-Stars
  • Breath of Fire 2

Hackere har åpnet SNES Classic:
Lar deg legge inn egne spill »

Spillene kan endre seg

Selv om mye tyder på at SNES-spill er på vei til Switch i en eller annen form er det verdt å merke seg at titlene etter alt å dømme kun blir tilgjengelig for betalende Online-medlemmer. Nintendo gir nemlig allerede Switch Online-abonnenter tilgang til utvalgte, eldre, NES-spill om de abonnerer på nettspilltjenesten deres.

Det at Nintendo allerede tilbyr NES-spill styrker selvsagt troverdigheten til dagens SNES-nyheter, men som vi husker fra lanseringen av Sonys skuffende retrokonsoll, Playstation Classic, ble det funnet referanser til flere spill i kildekoden som aldri kom med i den endelige utgaven. SNES-spillene i listen over trenger derfor ikke være en bekreftelse på nøyaktig hvilke spill som kommer, men snarere en indikasjon på at Nintendo prøver ut en rekke titler og ser hvilke som oppfører seg best eller fortsatt er artige i 2019.

Test av SNES Classic:
Nesten alt er bra med Nintendos retrokonsoll »

(Kilde: NintendoLife)

annonse