Til hovedinnhold

Nå kan du nappe ut minnepennen uten å få advarsel

Men hastigheten har gått litt ned.

Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk

Er det trygt å nappe ut en minnepenn fra PC-en, uten å først trykke på «løs ut»-knappen?

Du har sikkert stilt dette spørsmålet. Enten før du har tatt minnepennen ut av PC-en, eller etterpå, når maskinen kjefter på deg for å ikke ha gjort en såkalt «trygg fjerning».

Microsoft har lansert en Windows-oppdatering som lar deg slippe å tenke på problemet i det hele tatt. Så fort du har den nye versjonen installert – Windows 10 1809 – er det bare å trekke ut minnepennen uten at maskinen kjefter på deg. Oppdateringen har teknisk sett vært tilgjengelig siden oktober, men Microsoft har ikke pushet den ut til PC-er før ganske nylig. Det melder blant annet nettstedet ZDnet.

Endrer status på alle tilkoblede USB-enheter

Løsningen er så enkel som at Microsoft endrer standardinnstillingen på alle USB-enheter du kobler til PC-en. Det finnes to innstillinger: «Best ytelse», som er standard i dag, og «Rask fjerning» (Quick Removal).

Fra og med oppdatering 1809 vil standardinnstillingen være satt til «Rask Fjerning», som altså lar deg trekke ut minnepennen uten å være redd for at data blir ødelagt.

Med mindre du aktivt flytter data til eller fra minnepennen, vil den alltid være klar for å nappes ut akkurat når du vil.

Slik beholder du «best ytelse»

Finn minnepennen i diskverktøyet, og gå inn på innstillinger hvis du vil ha raskere hastighet.

Den nye endringen gjør det mye lettere å trekke ut minnepennen raskt og enkelt, men det gjør også at lagringsenheter du putter inn kan gå litt tregere enn før.

Hvis du vil beholde «Best ytelse» som standardinnstilling på alle USB-enheter du plugger inn i maskinen, eller bare et par utvalgte, går det fortsatt an.

Slik gjør du det:

  1. Koble til USB-enheten til PC-en
  2. Høyreklikk på Start, og velg Filutforsker
  3. I filutforsker, sjekk hvilken bokstav som har blitt tilegnet USB-enheten. F.eks. USB-minnepenn (D:))
  4. Høyreklikk på Start igjen, velg Diskverktøy
  5. I nedre del av vinduet, høyreklikk på USB-enheten og velg Innstillinger
  6. Trykk på Policy, og velg hvordan du vil at PC-en skal gjenkjenne enheten

Sjekk ut vår myteartikkel hvor vi så at du definitivt kan ødelegge innholdet på en minnepenn hvis du trekker den ut på feil tidspunkt »

annonse