Til hovedinnhold

Nå er endelig Steam Link-appen tilgjengelig på iOS og Apple TV

Lar deg strømme spill fra PC-en til stua.

Valves Steam Link-app gjør entré på iPhone, iPad og Apple TV, melder blant andre The Verge. Det skjer et helt år etter at Steam Link debuterte på Android-plattformen, ettersom Apple avviste appen i fjor – etter først å ha godkjent den.

Begrunnelsen var den gang at appen brøt med retningslinjene for apper hos Apple, uten at det noen gang ble utbrodert noe særlig.

Appen fungerer slik at du kan koble deg opp til en PC eller Mac et annet sted i huset via hjemmenettverket, og så strømme spillene til medieboksen, mobilen eller nettbrettet. Siden appen ble lansert har Valve dessuten valgt å droppe den fysiske boksen som tidligere hadde samme funksjon og navn.

Ingen direktekjøp

I motsetning til på Android vil ikke iOS-utgaven gi deg anledning til å kjøpe spill fra Steam direkte i appen.

Det har vært antatt at dette har vært anledningen til at appen ikke har blitt godkjent, ettersom Apple ikke tillater kjøp utenfor deres økosystem inne i apper (som igjen gir dem 30 prosent av salgssummen).

Steam Link på iOS og Apple TV vil støtte Steam-kontrolleren og såkalte MFI-kontrollere, for eksempel SteelSeries Nimbus. I motsetning til en del Android-mediebokser har ikke Apple TV noen USB-port, og du er derfor plent nødt til å bruke en trådløs kontroller.

Tilkoblingsgrensesnittet i Steam Link.

Fungerer stort sett godt

Flere i Tek-redaksjonen har brukt Steam Link, og vi opplever at det stort sett fungerer godt, men at det ikke er optimalt for spill som krever stor presisjon eller veldig kjapp respons, da det oppstår en ørliten forsinkelse når spillet strømmes.

Avhengig av wifi-tilkoblingen hjemme vil du sannsynligvis også kunne oppleve korte nedgraderinger av den visuelle kvaliteten, men ikke mer enn at det er levelig.

Appen finnes også til nyere Samsung-TV-er, for øvrig. Appen er gratis.

Les også
Samler alle spillene dine på ett sted
annonse