Til hovedinnhold

Slik reagerte Elon Musk da Falcon Heavy tok av

«Holy flying f**k that thing took off!»

Elon Musks romselskap SpaceX skrev nylig historie da de forrige uke lyktes med å sende opp Falcon Heavy, den kraftigste raketten i drift i dag. Musk selv kommenterte selvsagt begivenheten i skriftlig form, men det vi ikke fikk se var hans egen sanntidsreaksjon på milepælen. Det har National Geographic nå gitt oss.

Det kjente magasinet fikk nemlig et eksklusivt innblikk i hva som rørte seg bak kulissene hos SpaceX under den historiske hendelsen, og la resultatet ut på Twitter i helgen.

Vantro reaksjon

I videoen ser vi sjefen sjøl foran en skjerm under nedtellingen og en blanding av vantro og ekstatisk reaksjon idet raketten tar av fra bakken. Dette kan kanskje forklares med at Musk tidligere har uttalt at han ikke hadde høye forventninger om suksess på første forsøk.

Hans første kommentar går nå sin seiersgang på nettet: «Holy flying f**k, that thing took off!»

Deretter løper han ut på utsiden for å beskue frakoblingen og landingen av de to Falcon 9-bærerakettene – som altså også var vellykket, selv om senterraketten krasjet i havet i nærheten av den flytende landingsplattformen.

Falcon Heavy drives av tre rakettkjerner som hver inneholder ni såkalte
Merlin-rakettmotorer. Disse leverer samlet en skyvekraft på 22 819 kilonewton og skal levere en last på opptil 63,8 tonn til lav jordbane, som gjør det til det kraftigste rakettsystemet i drift i dag med ganske god margin.

I fremtiden er planen til SpaceX å bygge enda kraftigere utgaver av Falcon Heavy, og Musk selv har uttalt at det langsiktige målet til selskapet er å frakte mennesker til Mars, et tema han allerede har snakket om ved en rekke anledninger. Faktisk så tidlig som 2025 burde vi være i stand til å sende mennesker til Mars, har Musk sagt.

Elon Musk valgte en uvanlig nyttelast til oppskytningen:
Dette er alle tingene de puttet i Tesla Roadsteren på Falcon Heavy »

(Via TechCrunch)

annonse