Til hovedinnhold

Dette er Steam-skaperens VR-briller

Valve

VR, eller Virtuell Virkelighet, kan vel ikke sies å ha tatt helt av ennå, men det hindrer ikke nye aktører fra å satse. Om man kan kalle selskapet bak den enormt populære Steam-plattformen for nye aktører, da. For nå har turen til å lage sin egen VR-brille kommet til ingen ringere enn Valve, som straks skal være klar med sine egne VR-briller kalt «Index VR»

Lå kanskje i kortene

Denne informasjonen klarte The Verge å få tak i før den angivelig forsvant igjen. Mye av teksten var såkalt «placeholder text» uten verdi.

På høy tid, vil nok noen mene, ettersom selskapet allerede har gått langt i å gjøre Steam-plattformen VR-vennlig. Steam har dessuten opparbeidet seg et respektabelt antall VR-spill med tiden, som frem til nå har måtte spilles med en VR-brille fra andre selskaper, som Oculus eller HTC. Selskaper som nå blir konkurrenter.

Nøyaktig hvorfor du skal handle den neste VR-brillen din fra Valve, og ikke fra Oculus eller HTC for eksempel, har vi ikke fått noe svar på. Valve har nemlig ikke annonsert Index VR skikkelig ennå, men simpelthen lagt ut litt informasjon på en egen produktside som siden ser ut til å ha blitt fjernet til fordel for denne «teaseren».

Dette vet vi

Informasjon om hvilken oppløsning, type synsfelt og lignende brillen har er ukjent, men det vi vet er at Index VR får integrerte hodetelefoner som ser ut til å kunne skyves opp eller ned. Det ser ut som du kan justere linsene med en egen skyvebryter på utsiden av enheten. Index VR har også begrenset seg til én tykk kabel som løper langs baksiden, som for øvrig virker ganske åpen.

Om vi kan stole på den informasjonen som lå ute hos Valve, støtter Index VR tilkoblinger som DisplayPort 1.2 og USB 3.0. Valve anbefalte at datamaskinen din minst har et Nvidia GTX 1070-grafikkort for å oppnå en jevn bildestrøm. Som kjent krever VR-briller omtrent 90 FPS for å lure hjernen din til å tro på opplevelsen, samt redusere sjansen for å bli «VR-svimmel».

Valve vil fortelle oss alt vi trenger å vite om Index VR på en pressekonferanse 1. mai, mens brillen etter planen skal være klar for salg fra midten av juni.

Trådløs VR? Ja takk!
Men det er langt fra gratis å klippe navlestrengen »

(Kilde: The Verge)

annonse