Tek.no

Nyhet

- Volkswagen planlegger syvseters elektrisk SUV

Med rekkevidde på 600 kilometer.

Volkswagen
10 Des 2018 16:30

Volkswagen planlegger å utvide sin kommende ID-serie med elbiler med et femte medlem, melder Autocar.

Den nye bilen skal være en syvseters SUV med internt kodenavn ID Lounge. Den skal få dimensjoner omtrent som den nye generasjonen Touareg både innvendig og utvendig, og vil bli bygget på den største versjonen av Volkswagens nye MEB-plattform for elbiler.

Enorm hjulbase

Det vil gi den en hjulbase på hele 3300 millimeter, betraktelig mer enn for eksempel Tesla Model X, som har hjulbase på like under 2700 millimeter. Touareg er imidlertid ikke mer enn 4878 millimeter lang, mot Model X' 5036 millimeter.

Autocar melder at bilen vil få en drivlinje lik den som sitter i minibussen ID Buzz. Den vil få firhjulstrekk med en motor foran og en bak, som til sammen yter 369 hestekrefter.

Nettstedet venter at ID Lounge vil få et batteri på solide 111 kWh, som vil gi en rekkevidde på opp mot 600 kilometer.

ID Lounge, hva nå enn det endelige navnet blir, er ventet å bli lansert i 2021. Den blir da en av tre elektriske SUV-modeller i Volkswagens portefølje, sammen med to versjoner av den såkalte ID Crozz.

De fire modellene Volkswagen foreløpig har varslet i ID-familien. Fra venstre ID Concept (kodenavn Neo), ID Crozz, ID Vizzion og ID Buzz.
Volkswagen

Neo først

VW ID Concept, kodenavn Neo. Produksjonsbilen skal være ganske lik konseptmodellen, minus kamera i stedet for bakspeil og elektriske dørhåndtak.
Jae C. Hong/AP/NTB scanpix

Først ut er imidlertid kompaktmodellen med internt kodenavn Neo. Denne er hakket større enn en Golf utvendig, med innvendige dimensjoner som skal minne mer om en Passat.

Denne skal være på vei inn i produksjon i disse dager, med salgsstart i 2019. Nylig ble det kjent at Neo vil tilbys med tre batteristørrelser, hvor den minste modellen skal ha en WLTP-rekkevidde på rundt 330 kilometer, mens mellommodellen skal ligge rundt 450 kilometer.

I tillegg meldte Bloomberg nylig at Volkswagen jobber med en svært billig kompakt-elbil. De siterte anonyme kilder på at bilen vil kunne få en pris på 18 000 euro, altså rundt 175 000 kroner med dagens kurs.

Autocar melder at ID Lounge vil vises frem for første gang på bilmessen i Shanghai i april.

annonse

Les også